CV exempel för det perfekta CVt

Det är skönt att ha ett CV exempel att se på när man ska börja skriva ett CV. Våra CV-mallar är en bra utgångspunkt att börja från. Där har du en bra layout och en perfekt struktur att utgå ifrån. Vill du ha ett färdigt cv exempel för hur ett CV kan se ut och hur man kan formulera sig kan du klicka här.

Kopiera aldrig från ett CV exempel

Tänk på att när du tittar på ett CV exempel är det viktigt att du aldrig kopierar någonting. Du måste alltid skriva ditt CV med dina egna ord. Ett CV exempel är bra att läsa igenom för att få en känsla för hur man ska skriva och formulera sig, men det är ingen bra ide att kopiera rakt av.

När du fått en känsla för hur du ska skriva och formulera dig i ditt CV laddar du ner en CV-mall från vår sida och börjar fylla i den med dina nyvunna kunskaper. När du är färdig med ditt CV rekommenderar vi att du sparar det och väntar i 1 till 2 dagar och läser sedan igenom det igen. Detta för att du ska kunna läsa det med ett mer objektivt sinne. När du känner dig nöjd med ditt CV låter du minst 3 personer läsa igenom det och komma med feedback. Se dig runt i din umgängeskrets efter de person som är mest framgångsrika och be dom läsa och rätta ditt CV.

När du är klar

När du fått det rättat och korrigerat det är du klar för att påbörja arbetet med att skriva ett personligt brev. Ditt personliga brev är minst lika viktigt som ditt CV och du bör skriva ett nytt personlig brev per sökt jobb. Detta för att det personliga brevet ska vara anpassat för den position och roll du söker.

Här hittar du mer information om hur du skriver ett personligt brev.