Bästa cv mallen för dig som är ekonom 2020 | cv-mallen.se
Student cv Läkare cv Kock CV Utbytesstudent cv

CV mallar speciellt framtagna för dig som är ekonom

Certifierade CV mallar som rekommenderas av rekryterare. Skapa ditt nya CV och ladda ner det på 10 minuter

Skapa ditt nya CV

Våra medlemmar anställs av de största företagen i Sverige

CV mallar för ekonomer

CV mallar förskollärare
CV mallar webb
CV mallar nyexaminerad
CV mallar designer
CV mallar ekonomiassistent

Ska du söka jobb inom ekonomi och behöver ett CV som passar har du hittat rätt. Vår CV-mall för ekonomi har utformats i sammanbete med rekryterare och designers för ge ett utseende och en struktur som passar för jobb inom ekonomi. Ekonomi är ett yrke som kräver noggrannhet och struktur. Detta har vi avspeglat i CV-mallen genom att hålla den överskådlig och enkel.

Fyll i din information och ditt CV är klart

För att underlätta, det annars tunga, arbetet med att skriva ett CV har vi skapat en enkel CV-byggare. Du fyller i din information på ditt konto och väljer CV-mall. Din information flyttas automatiskt in i CV:t vilket gör att du slipper krångla med design och formatering. Något som du annars hade behövt göra om du exempelvis skrev ditt CV i word. Du kan öppna ett konto och börja fylla i ditt CV.

Se även: Alla våra CV-mallar

exempelbild för online cv byggare

Exempelbild på vår CV-byggare

Att tänka på när du ska söka jobb inom ekonomi

  1. Lägg alltid till en kort beskrivning under varje jobb i ditt CV. I beskrivningen förklarar du kortfattat dina viktigaste arbetsuppgifter och vad du lärt dig. Du kan använda en punklista för att göra texten mer överskådlig.
  2. Utbildning är viktigt men ta inte med din gymnasieutbildning om du har studerat vidare. Majoriteten av befolkningen har gått i gymnasiet vilket gör detta till en självklarhet. Arbetsgivaren vill veta vad som gör dig unik och gymnasiet gör inte det. Detta sparar även plats i ditt CV vilket är viktigt för att hålla det kort och lättläst.
  3. Lyft fram det som gör dig unik genom att lyfta fram kurser, specialprojekt eller certifieringar som du har genomfört. Exempel på specialprojekt kan vara något så enkelt som att du genomförde en förändring som underlättade en process och sparade tid för företaget. Det kan också vara ett projekt som ingick i din utbildning.
  4. Glöm inte bort att läsa igenom ditt CV minst 5 gånger vid olika tillfällen för att få en bra känsla för vad du skrivit och att du har en röd tråd i ditt CV samt att det inte finns några grammatiska fel.
  5. Anpassa alltid ditt CV efter jobbet du söker. Många tolkar detta som att man måste skriva ett helt nytt CV för varje jobb man söker vilket inte stämmer. Genomför små förändringar i dina olika jobb-beskrivnignar och i din karriärsammanfattning som gör att ditt CV avspeglar de viktigaste faktorerna i jobbannonsen för jobbet du söker.
  6. Skriv alltid ett personligt brev  som du skickar med din ansökan. Det personliga brevet ska inte vara särskilt långt. Håll det informativt och relevant till jobbet du söker. Beskriv din själv och varför du är den perfekt kandidaten. Har du aldrig skrivit ett personligt brev och behöver lite hjälp på traven kan du läsa mer om hur man skriver ett bra personligt brev här.

Läs även: Allt om hur du skriver ett personligt brev