Ledarnas

Detta är fackförbundet Ledarna

Med över 90 000 medlemmar är Ledarna landets största chefsorganisation. Här finns chefer i alla branscher och nivåer som är ledare för en verksamhet och sina medarbetare. Hos Ledarna får medlemmarna inspiration, råd och hjälp som handlar om karriären och den dubbla rollen som både ledare och anställd.

Exempel på förmåner för dig som är medlem

När du blir medlem i Ledarna blir du även medlem i en branschförening som du väljer själv. Branschföreningarna erbjuder medlemmar inom samma bransch att träffas, utbyta erfarenheter och driva branschspecifika frågor. Du erbjuds ledarskaputbildningar och coaching hos Mgruppen, som utbildar cirka 3 000 chefer varje år, till rabatterat pris. Via Ledarna kan du även gå kurser och seminarier om exempelvis konflikthantering, arbetsmiljö och rekrytering. Medlemmar har möjligheten att ansöka om bostadslån till förmånliga villkor och om lån till annat än bostad utan säkerhet genom SEB. Tycker du om att resa kan du utnyttja 20% rabatt på lägenheter och 10% rabatt på hotell på Riva del Sole Resort & Spa i Toscana. Tidningen Chef, som är Nordens största ledarskapstidning, får du hem i brevlådan 11 gånger per år. Här kan du läsa de senaste nyheterna och få råd och tips att genomföra i ditt arbete.

Fackförbundet Ledarnas inkomstförsäkring

Ledarna inkomstförsäkring gör att du tillsammans med a-kassan kan få upp till 80% av din lön i 150 dagar om du blir arbetslös. Du kan få ersättning även om du inte är medlem i a- kassan eller inte varit medlem tillräckligt länge - ersättningen blir då lägre. Försäkringen gäller för månadslöner upp till 80 000 kr och för medlemmar under 65 år. Du måste ha varit medlem i 12 månader innan du blev arbetslös för att kunna få ut ersättningen. Om du vill få mer ersättning under en längre tid kan du teckna en tilläggsförsäkring via Bliwia. Då förlängs ersättningsperioden med 100 dagar och du kan försäkra en inkomst upp till 120 000 kr i månaden.

Dessa försäkringar ingår i medlemskapet

Hemförsäkring via Trygg-Hansa

Du får 20% rabatt på hemförsäkring under ditt första år som medlem, därefter får du 10% rabatt.

Livförsäkring via Bliwia

En livförsäkring ger dina närstående ekonomisk trygghet om du dör. Livförsäkringen är gratis för dig under dina första tre månader som medlem i Ledarna.

Olycksfallsförsäkring via Bliwia

Genom en olycksfallsförsäkring kan du få ekonomisk ersättning om du råkar ut för olycksfall som leder till invaliditet. Denna försäkring får du kostnadsfritt de första tre månaderna som medlem.

Sjukförsäkring via Bliwia

Blir du sjuk en längre tid och därmed inte kan arbeta på samma sätt som tidigare så kan en sjukförsäkring komplettera ersättningen från Försäkringskassan efter de första 90 dagarna. Som medlem i Ledarna bjuds du på sjukförsäkringen under dina första tre månader.

Sjukkapital via Bliwia

Vid långtidssjukskrivning kan du få ersättning i form av en engångssumma. Sjukkapital är gratis för dig under dina första tre månader som medlem i Ledarna.

Fackförbundet Ledarnas rådgivning

Du kan utnyttja möjligheten till chefscoachning där kan du exempelvis kan diskutera utmaningar på jobbet, reflektera över ditt ledarskap, personlig utveckling eller stress. Om du vill gå vidare i din chefskarriär kan du boka karriärrådgivning som innebär stöd för struktur, visioner och mål för dina möjliga alternativ. Om du är osäker på ditt anställningsavtal så kan chefsrådgivare granska det och ge dig personlig rådgivning.

De olika medlemskapen

Anställd

Din medlemsavgift beror på vilken bransch du är verksam inom. Avgiften varierar från 269 – 372 kr/månad.

Studerande

<p

Fackförbundet Ledarnas historia

Förbundet bildades 1905 som Sveriges första organisation av chefer för chefer. Då hette det Norrköpings Verkmästareförening men bytte namn ett år senare till Sveriges Allmänna Verkmästareförbund. 20 år senare blev det dags för ytterligare ett namnbyte eftersom samtliga medlemmar i olika nivåer och branscher skulle känna sig inkluderade i organisationen. Nu för tiden heter förbundet Ledarna och har medlemmar med cirka 5 000 olika yrkestitlar.