Använd en bild i ditt cv - Ladda upp en bild och ha i din cv mall

Använd en bild i ditt cv

Ny funktion, lägg till bild i ditt cv! Vi har fått in väldigt många förfrågningar om möjligheten att ha en bild i sitt cv. Därför har vi arbetat hårt de […]

Använd en bild i ditt cv

Ny funktion, lägg till bild i ditt cv!

Vi har fått in väldigt många förfrågningar om möjligheten att ha en bild i sitt cv. Därför har vi arbetat hårt de senaste veckorna för att försöka få till detta och idag har vi glädjen att kunna berätta att vi lanserat en ny funktion.
Från och med idag kan man hos CV-mallen lägga till en bild i sitt cv. Vi har lagt till den nya funktionen i alla våra existerande cv mallar och den nya funktionen fungerar smidigt och snyggt på datorskärmar, tablets och mobiler.

Hur fungerar den nya funktionen?

Vi har, som med alla våra funktioner, gjort det så användarvänligt som möjligt för våra kunder. Man loggar in på sitt konto och klickar i menyn på bilduppladdning och klickar på välj bild. Man väljer den bild som man vill ha och laddar upp den.
Därefter läggs bilden automatiskt in på den cvmall som man valt. Det är inte krångligare än så. Registrera dig som medlem helt gratis och börja fylla i ditt cv.

Ska man ha bild i sitt CV?

Det är lite spridda åsikter om detta och tumregeln är att om du vill ha bild så ska du ha det. Söker du ett jobb inom service sektorn där du möter kunder så kan det vara väldigt bra att lägga till en bild för att så tidigt som möjligt visa arbetsgivaren att du är städad och glad. Men en arbetsgivare får inte neka en person en intervju enbart på en bild.

Vilken bild ska jag välja?

Det viktigaste att tänka på när du väljer bild är att du ser respektabel ut. Du får absolut inte välja en bild från när du är och festar eller gör någon annan ”kvällsaktivitet”. Du ska också försöka att skippa selfies, eller lättklädda bilder.
Vår rekommendation är att du tar en bild där du är respektabelt klädd och är fotograferad mot en neutral bakgrund. Har du ingen sådan bild i dagsläget kan du klä dig ”affärsmannamässigt” och ta en bild på dig själv hemma mot en enfärgad vägg.

Innehållsförteckning
  Fler artiklar om: Nyheter

  Prova vår professionella CV-byggare

  Fler artiklar som denna
  Sveriges bästa arbetsgivare enligt anställda år 2023
  Sveriges bästa arbetsgivare enligt anställda år 2023

  Året 2023 har varit en utmanande period för Sveriges arbetsmarknad med skenande inflation, höjda räntor och ökande arbetslöshet. I oktober ligger arbetslösheten i Sverige på 7,4%, och säsongsanpassade och utjämnade […]

  Bristyrken
  Bristyrken

  Behöver du välja utbildning snart? Då kan det vara bra att ha koll på vilka yrken det kommer finnas jobb inom de närmaste åren när du ska skapa en framtid […]

  Sveriges bästa universitet
  Sveriges bästa universitet

  Går du i tankarna om att börja plugga? Kanske tar du snart studenten, eller har jobbat ett par år och nu är det dags att börja tänka på vad du […]