Att tänka på när man söker jobb - CV-mallen
Hem > Blogg > Nyheter > Att tänka på när man söker jobb
Publicerad: 2015/07/12 | Uppdaterad: 2016/01/21

Att tänka på när man söker jobb

Det kryllar inte av jobb på dagens arbetsmarknad och arbetslösheten är inte på låga nivåer. Det betyder att konkurrensen är hård och det är viktigt att du gör allt du kan för att arbetsgivaren ska få upp ögonen för just dig.

Man kan dela upp jobbsökandet i 3 delar.

1. Bestämma dig för exakt vilket typ av jobb du är ute efter.

2. Skicka CV och personligt brev.

3. Gå på intervju

Det första steget att ta när du börjar känna dig trött på ditt jobb är att ta reda på exakt vad det är du vill göra som nästa steg. Vill du arbeta i samma branch? Samma typ av jobb? Eller är det dags att bryta helt och testa på nått nytt?

När du vet vad ditt nästa karriärssteg är ska du börja kolla på dom jobbannonser som ligger ute på olika jobbsiter som Arbetsförmedlingen, monster och metro jobb. Ta reda på vad de olika företagen är ute efter när det gäller de personer som de söker inom ditt område.

När du vet vad företagen är ute efter kan du börja skriva ditt CV och anpassa ditt CV så de tidigare erfarenheter som du lyfter fram där passar med de faktorer som företagen är ute efter. Försök att anpassa ditt CV så mycket som möjligt så att när arbetsgivaren läser det kan han inte säga nej till en intervju med dig.
Lyft fram de saker som du gjort som är relevanta och ta bort det som inte är lika relevant. Skriv en sammanfattning i ditt CV som väldigt kort och tydligt förklarar vem du är, varför du väljer att byta jobb samt varför du är perfekt för jobbet.
Du bör också skriva en kort text om dig själv, du kan lyfta fram en kort historia där du lyfter fram exempel på nått som du gjort som gått bra eller lyfta fram saker som visar på att du är en social och aktiv person.

All den information som du ska ha med i ditt CV ska du försöka få plats med i ditt CV, och det ska vara snyggt, strukturerat och enkelt att läsa. Vår tjänst ger hjälper dig med detta och ger dig en strukturerad cv mall där den information som du vill ha med sätts upp på ett enkelt och snyggt sätt.

Det är viktigt att du inte bara skickar ett CV när du söker ett jobb utan ett personligt brev är obligatoriskt. I ditt personliga brev förklarar du mer utförligt vem du är, vad du tidigare gjort och varför du passar perfekt för rollen. Man kan säga att ditt CV är en sammanfattning av din karriär och utbildning och ditt personliga brev är din berättelse om dig själv. Det betyder att arbetsgivaren kommer att kolla på ditt CV och om han tycker att det är snyggt, intressant och sticker ut kommer han gå vidare och läsa ditt personliga brev. Därefter kommer han bestämma sig för om du är rätt person att ta vidare till nästa steg och träffa dig personligen.

Eftersom ditt CV är den avgörande faktorn för att komma vidare i processen och ligger i ett hav av andra CVn är det viktigt att det visuellt sticker ut från mängden. Våra mallar är visuellt utformade för att ge dig allt du behöver för att fånga arbetsgivarens uppmärksamhet.

När du kommit så långt att du blir kallad till intervju är det du själv som påverkar resten av processen. Du kan läsa mer om hur du bäst säljer in dig själv på en intervju här.

Vill du få ett professionellt CV? Testa vår CV tjänst Skapa ditt nya CV

Några av våra CV mallar

Relaterade artiklar

10 enkla knep för att prestera bättre på jobbet

6 saker som välorganiserade personer gör för att maximera sin produktivitet