Digitalt CV 2024 - Allt du behöver veta för att söka jobb digitalt

Digitalt CV – Den ultimata guiden

Ska du söka nytt jobb och vill maximera dina chanser att bli kallad till intervju kan det vara läge att skapa ett digitalt CV. Låter det krångligt? Ingen fara, det […]

Thomas Gustafsson
Thomas Gustafsson
Skribent CV-mallen.se
Digitalt CV – Den ultimata guiden

Ska du söka nytt jobb och vill maximera dina chanser att bli kallad till intervju kan det vara läge att skapa ett digitalt CV. Låter det krångligt? Ingen fara, det är faktiskt väldigt enkelt och vi hjälper dig.

Vad är ett digitalt CV?

Ett digitalt CV är en hemsida som ser ut som ett vanligt pappers CV. Eftersom CV:t är en hemsida så har den en länk som en arbetsgivare kan klicka på och öppna CV:t direkt i webbläsaren på sin dator, telefon eller surfplatta. Detta gör att ett digitalt CV alltid är tillgängligt till skillnad från en fil som kan skadas eller inte går att öppna på olika datorer. Här ett exempel på hur en CV-länk ser ut https://www.cv-mallen.se/online-cv/bsmuqyk9k9sf/warhol klicka på länken så öppnar du det digitala CV:t. Det är inte mer avancerat än så men det får dig att sticka ut då alla andra söker jobb med filer och du skickar en länk.

Hur skapar man ett digitalt CV?

Det är väldigt svårt att försöka skapa ett digitalt CV helt själv då detta kräver kunskaper om programmering och design. Som tur är behöver du inte kunna något av detta utan vi har skapat en tjänst som gör allt åt dig. Det enda du behöver göra är att fylla i din information, välja en cv mall som du gillar och låta vårt system skapar hemsidan åt dig. Vår tjänst heter CV-mallen.se och är utvecklad för att göra det så enkelt som möjligt för dig att skapa ditt nya CV.

Vad är fördelarna med ett digitalt CV jämfört med ett vanligt Word dokument?

Den mest uppenbara fördelen är att Word är skapat för att skriva text, vår tjänst är skapad för att skriva CV. Det är som att jämföra radio med Spotify, båda spelar musik men det är enklare att hitta den låten du vill höra på Spotify så tjänsten är utvecklad för att lyssna och hitta musik.

Du fyller enkelt i ditt CV genom att skapa ett kostnadsfritt konto och fyller i ditt CV direkt på kotnot i vår specialutvecklade CV-byggare.

cv-byggare

CV-byggaren delar upp ditt CV i olika sektioner där du fyller i din information. Under fliken arbetslivserfarenheter fyller du i dina jobb. När du är färdig med det går du vidare till ”utbildningar” där du fyller i informationen om dina utbildningar osv. När du är färdig med att fylla i din information väljer du en cv mall som passar dig bäst och klickar på knappen förhandsgranska CV. Vår system hämtar all din information och lägger in den på rätt ställe i mallen och skapar ditt digitala CV.

Skicka ditt CV som länk

När du känner dig färdig med ditt CV kopierar du länken till ditt digitala CV och skickar den till arbetsgivaren i ett mail. Arbetsgivaren klickar på länken och ditt CV öppnas i webbläsaren precis som det gör i din webbläsare när du klickar på ”förhandsgranska cv”. Eftersom ditt digitala CV är en hemsida så kan du ändra i det i efterhand om du hittar stavfel.

Ändra information i efterhand

Om du skulle hitta ett stavfel i ditt CV efter du skickat iväg din cv-länk så kan du gå in och redigera ditt CV, rätta felet och spara ändringarna. Ändringen sker direkt i ditt digitala CV och när arbetsgivaren klickar på din länk så ser han ditt rättade CV. Detta hade varit omöjligt om du skickat ditt CV som worddokument och kan vara skillnaden mellan att bli kallad till intervju eller bortsorterad.

Kontrollera vem som har tillgång till ditt CV

I dagens samhälle är det viktigt att din information är säker och inte tillgång för vem som helst. Ditt CV är full med personlig information som du inte vill att vem som helst ska ha tillgång till. Därför är det viktigt för oss att du kan kontrollera detta.

I vår CV-byggare kan du enkelt välja att sätta ditt digitala CV som online eller offline. När du söker jobb har du ditt CV online och alla som du skickar din länk till kan läsa ditt CV. När du fått ett jobb sätter du ditt CV som offline vilket låser din CV-länk och gör att det inte går att öppna längre.

digitalt cv är offline

På så sätt har du full kontroll över dina personuppgifter och vem som har tillgång till dom.

Byt utseende på ditt CV med ett klick

Du ändrar enkelt utseende på ditt CV genom att välja en annan cv mall. Eftersom ditt cv är digitalt kan du göra detta med en knapptryckning efter att du fyllt i ditt CV.

Spara tid

Med hjälp av vår tjänst sparar du väldigt mycket tid som du annars hade behövt lägga på design, struktur osv. Den tiden kan du nu lägga på att skriva ett så bra CV som möjligt.

Eftersom ditt CV finns på ditt konto så vet du alltid vart du har det. Så nästa gång du ska söka jobb behöver du inte leta runt i din mail efter rätt version av ditt gamla CV. Du loggar bara in på din sida och fortsätter där du slutade förra gången.

Vi hoppas att du nu är redo att ta ditt CV skrivande till nästa nivå och söka jobb med ett digitalt CV. Skapa ditt kostnadsfria konto och testa tjänsten. Gillar du den inte är det bara att radera kontot.
Lycka till med jobbsökandet!

Innehållsförteckning
  Fler artiklar om: Nyheter

  Prova vår professionella CV-byggare

  Fler artiklar som denna
  Sveriges bästa arbetsgivare enligt anställda år 2023
  Sveriges bästa arbetsgivare enligt anställda år 2023

  Året 2023 har varit en utmanande period för Sveriges arbetsmarknad med skenande inflation, höjda räntor och ökande arbetslöshet. I oktober ligger arbetslösheten i Sverige på 7,4%, och säsongsanpassade och utjämnade […]

  Bristyrken
  Bristyrken

  Behöver du välja utbildning snart? Då kan det vara bra att ha koll på vilka yrken det kommer finnas jobb inom de närmaste åren när du ska skapa en framtid […]

  Sveriges bästa universitet
  Sveriges bästa universitet

  Går du i tankarna om att börja plugga? Kanske tar du snart studenten, eller har jobbat ett par år och nu är det dags att börja tänka på vad du […]