Fick drömjobbet på en vecka, läs hur det gick till - CV-mallen

Fick drömjobbet på en vecka, läs hur det gick till

Adriana tröttnade på sitt jobb och gick in till chefen och sa upp sig på stående fot. Hon ville hitta ett jobb där hon kunde utvecklas och att få ett nytt jobb borde […]

Fick drömjobbet på en vecka, läs hur det gick till

Adriana tröttnade på sitt jobb och gick in till chefen och sa upp sig på stående fot. Hon ville hitta ett jobb där hon kunde utvecklas och att få ett nytt jobb borde inte vara särskilt svårt. Men efter många jobbansökningar som inte ledde någonstans började hon förstå att det kanske inte var så lätt att få jobb som hon trott.

Sen bytte hon strategi och fick drömjobbet på en vecka!


Vad gjorde du efter att du sa upp dig?

Jag gick hem och började googla på hur man skriver ett bra cv vilket var rätt tidskrävande. Alla sidor jag hittade verkade säga olika saker gällande struktur och hur man skulle utforma sitt cv. Så jag försökte så gott jag kunde att få till ett cv som såg bra ut i Word vilket inte var helt lätt. I slutändan hade jag ett cv som jag var stolt över innehållsmässigt men väldigt missnöjd med utseendemässigt.

Sen började du söka jobb?

Ja, jag gick in på arbetsförmedlingen och började leta efter jobb som jag tyckte passade. Jag sökte ungefär 30 jobb men fick inte gå på någon intervju. Det var väldigt frustrerande och jag började känna att det var lite hopplöst.

Vad var problemet?

Som jag kände var problemet att jag inte stack ut. Jag försökte söka ett jobb som 1000 andra också sökte och mitt cv såg ut exakt som alla andras. I grund och botten kändes det som ett lotteri om jag skulle få gå på intervju eller inte. Det finns väl ingen som orkar läsa igenom 1000 st ansökningar så antagligen tittar dom snabbt på varje cv och det cv som sticker ut blir läst.

Sen gjorde du något och blev kallad på intervju till alla jobb du sökte?

Ja det var otroligt! Eftersom mitt cv inte stack ut började jag googla för att försöka hitta en lösning. Ganska snabbt hittade jag till cv-mallen som hade cv mallar som fick mig att känna wow. Sen upptäckte jag att det inte bara var utseendet som skulle få mig att sticka ut. Jag fick en hemsida med mitt cv så jag kunde söka jobb genom att skicka länken till min egen hemsida. Jag kände att jag hade träffat helt rätt. Alla jag känner söker jobb med word filer och jag skulle söka jobb genom att skicka en hemsida. Det här var verkligen att sticka ut.
Jag öppnade ett konto och kopierade in texten från mitt Word cv till mitt digitala cv och på 1 minut hade jag ett cv som såg hur bra ut som helst!

Fick du bra respons när du sökte jobb med ditt digitala cv?

Plötsligt blev jag kallad på intervju till varje jobb jag sökte. Det var helt galet.

Innehållsförteckning
  Fler artiklar om: Nyheter

  Prova vår professionella CV-byggare

  Fler artiklar som denna
  Sveriges bästa arbetsgivare enligt anställda år 2023
  Sveriges bästa arbetsgivare enligt anställda år 2023

  Året 2023 har varit en utmanande period för Sveriges arbetsmarknad med skenande inflation, höjda räntor och ökande arbetslöshet. I oktober ligger arbetslösheten i Sverige på 7,4%, och säsongsanpassade och utjämnade […]

  Bristyrken
  Bristyrken

  Behöver du välja utbildning snart? Då kan det vara bra att ha koll på vilka yrken det kommer finnas jobb inom de närmaste åren när du ska skapa en framtid […]

  Sveriges bästa universitet
  Sveriges bästa universitet

  Går du i tankarna om att börja plugga? Kanske tar du snart studenten, eller har jobbat ett par år och nu är det dags att börja tänka på vad du […]