Från arbetslös till vedexpert i Stockholm

Vi har intervjuat en av våra medlemmar på CV-mallen och fått följa hans resa från arbetslös till att driva en av de största vedföretagen i Stockholm.

Thomas Nytt
Thomas Nytt
Skribent CV-mallen.se
Från arbetslös till vedexpert i Stockholm

Examen från Stockholms universitet

Efter examen från Stockholms universitet så var Sebastian redo att påbörja sin karriär och få använda de kunskaper han samlat på sig under sina 5 studieår. Men det visade sig svårare än vad han trott.

Sebastian: Jag hade aldrig skrivit ett CV eller personligt brev förut, det var inget vi fick lära oss i skolan. Så efter mina studier skrev jag in mig på arbetsförmedlingen och fick hjälp med det. De gav mig många bra tips och hjälpte mig att få till ett bra innehåll men de fokuserade ingenting på hur ett CV skulle se ut.

Han började söka jobb men tyvärr blev han aldrig kallad på intervju. Efter 2 veckor med 10 ansökningar kände han att någonting var fel och att det krävdes en förändring.

Sebastian: Först kände jag en hopplöshet och tänkte att felet låg i att jag inte hade lagom mycket erfarenhet eller att mina studier inte räckte till. Sedan började jag googla runt för att försöka lista om det fanns något som jag kunde göra för att öka mina chanser att bli kallad till intervju. Tillslut hittade jag en artikel som handlade om att utseendet på CV:t spelar roll. Genom artikeln lärde jag mig att ett CV, visuellt, måste sticka ut från alla andra ansökningar. Om det sticker ut så kommer arbetsgivaren att se just mitt CV bland alla andra. Detta skapar ett intresse och leder till att det blir läst mer noggrant.

Vikten av ett snyggt CV

Han började därefter lära sig om hur ett CV skulle vara strukturerat och försökte lägga in färg och kolumner i sitt existerade CV. Detta visade sig vara väldigt tidskrävande och svårt eftersom Word, som han skrivit sitt CV i, inte var ett bildredigeringsprogram. Slutresultatet blev därför aldrig riktigt bra.

Sebastian: Tillslut gav jag upp och försökte hitta färdig CV-mallar och det var då jag hittade CV-mallen.se som erbjöd en CV-byggare med färdiga mallar som man enkelt kunde använda för att skapa ett CV som stack ut. Jag testade tjänsten, valde en CV mall och kopierade över min information in i CV-byggaren. Resultatet var otroligt och efter att ha sökt 3 jobb med mitt nya CV så blev jag kallad till två intervjuer.

Det visade sig att det inte var innehållet i CV:t som det var fel på utan att hans ansökan inte stack ut från mängden och därför blev det aldrig uppmärksammat eller läst. Intervjuerna ledde i slutändan till ett jobberbjudande men då valde han en annan väg.

Ved i Stockholm

Sebastian: Jag var väldigt glad att fick ett jobb tack vare CV-mallen.se. Men det fanns en företagsidé som jag hade tänkt på ett tag och som jag kände att jag ville testa innan jag började jobba för någon annan. Så jag tackade nej till jobbet och startade istället Vedexperten där min idé var att sälja ved i Stockholm.

Med hjälp av sparkapital och ett tillskott från sina föräldrar köpte han in sin första leverans med ved och startade ett aktiebolag. Han hade en gammal Volvo V70, som hade en stor bagagelucka, och började köra ved helt själv runt om i stockholmsområdet.

Sebastian: Jag satte upp lappar på lycktstolpar, åkte ut på landet och la ner reklamlappar i brevlådor och berättade för alla som ville lyssna att de kunde köpa ved av mig. Efter några veckor började det ringa i min telefon från personer som ville få ved levererat. Jag kunde knappt tro mina öron och detta var startskottet på min nya karriär som Ved försäljare.

Hemleverans av ved i Stockholm ökar

Efter ett år med många beställningar och ett outtröttligt bilkörande så hade det kommit in en del kapital i bolaget. Då växlade Sebastian upp och bestämde sig för att satsa på en hemsida och hjälp med körandet.

Sebastian: Efter några veckors funderande och planerande så bestämde jag mig för att testa, vad jag kallar, en trestegsraket.

 1. Jag tog kontakt med en webbyrå och fick hjälp att sätta upp en hemsida där mina kunder kunde lägga sina ordrar istället för att göra det på telefon.
 2. Jag kände också att det inte var hållbart att köra alla leveranser själv om verksamheten skulle växa mer. Därför tog jag även kontakt med en transportfirma som var villig att hjälpa mig med mina leveranser.
 3. För att växa mer krävdes det en mer sofistikerad marknadsföring. Jag kom i kontakt med en nystartad markandsföringbyrå som hjälpte mig med detta och som också tog fram min nya strategi: Billigast ved i Stockholm.

Därefter tog verksamheten ordentlig fart och nu står Vedexperten för 100 tals vedleveranser i stockholm per vecka.

Dela artikeln
Innehållsförteckning
  Fler artiklar om: Nyheter

  Skrivet av

  Thomas Nytt
  Thomas Nytt
  Thomas Gustafsson har arbetat på CV-mallen sedan 2015 och har en gedigen erfarenhet kring CV skrivande. Thomas är ofta ute och föreläser om jobbsökande och CV-skrivande på diverse institutioner.

  Prova vår professionella CV-byggare

  Fler artiklar som denna