Online CV – Framtiden för hur man söker jobb

Allting i samhället går mot det digitala. Fax blev till e-mail, telefoni blev skype, gulasidorna blev hitta.se och jobbannonser i tidningarna blev flyttades till internet. Nu är det tid för CV:t […]

Thomas Gustafssons
Thomas Gustafssons
Skribent CV-mallen.se
Online CV – Framtiden för hur man söker jobb

Allting i samhället går mot det digitala. Fax blev till e-mail, telefoni blev skype, gulasidorna blev hitta.se och jobbannonser i tidningarna blev flyttades till internet. Nu är det tid för CV:t att bli digitaliserat. Därför har vi skapa CV-mallen.se som hjälper dig att få ett online CV och gå från papper till det digitala.

Vad är ett online CV?

Ett online CV är en hemsida där ditt CV finns tillgängligt. Tänk dig din Facebook profil fast det är ett CV istället. Det kan låta komplicerat och krångligt. Men vi har skapat en digital tjänst som faktiskt gör det enklare än tidigare att skriva CV, och allt är digitalt.

När du skapar ett konto får du en unik hemsida där ditt CV finns tillgängligt. Du fyller enkelt i dina uppgifter i vår digitala CV byggare och allt flyttas automatiskt in i ditt online CV. Fördelarna med ett online CV är så många att det knappt går att ta upp alla.

cv_byggare_till_online_cv

Fördelar med ett online CV?

Du vet alltid var du har ditt CV

Vi har alla upplevt irritationen när man behöver få tag på sitt gamla CV men kan för allt i världen inte hitta det. Man söker i mapparna på datorn och i sin mail. Många gånger hittar man inte CV:t och i de fall där man hittar ett CV så är det oftast inte den färdiga versionen. Kort sagt har det alltid varit krångligt att hålla koll på sitt gamla CV.
Nu slipper du allt detta. Ditt online CV finns alltid tillgängligt för dig på ditt konto. På samma sätt som du loggar in på LinkedIN och har all din information samlad på ett ställe loggar du in på cv-mallen.se och har ditt CV på ett ställe.

Arbetsgivaren kan öppna ditt CV vart han än befinner sig

Eftersom ditt online CV ligger i molnet kan arbetsgivaren alltid öppna det oberoende om han sitter på en dator, telefon eller läsplatta. Så länge internet finns så kan man öppna ditt CV.

Du kan välja vem som ska ha tillgång till ditt CV

Ditt CV är digitalt. Detta skapar helt nya möjligheter för dig att kontrollera vem som har tillgång till ditt CV. När du fått ett jobb kan du välja att göra ditt CV privat. Detta gör att din unika CV-länk blockeras och ingen utomstående kan komma åt ditt CV längre. Detta är perfekt för dig som inte vill att ditt CV ska vara tillgängligt efter att du fått jobb.

Korrigera stavfel efter du skickat ditt CV

Det har hänt oss alla. Man skickar iväg sitt CV till en arbetsgivare och upptäcker i efterhand att det finns ett stavfel som man missat. Detta kan göra att du går miste om jobbet och det finns inget att göra åt det. Du kan inte rätta till ditt CV efter du skickat mailet.
Nu kan du det. Eftersom du har ett online CV och det ligger på en hemsida kan du logga in på ditt konto och uppdatera din information efter du skickat CV-länken till arbetsgivaren. Ditt online CV uppdateras live och när arbetsgivaren öppnar din CV hemsida så är felet korrigerat.

Skapa ett nytt CV med ett klick

Vill du skapa ett nytt CV men du vill inte skriva om allt. På ditt konto kan du välja ett CV som du vill kopiera med en knapptryckning.

Hur gör jag för att skapa ett online CV?

Det enda du behöver göra är att bli medlem på cv-mallen.se. När du är medlem börjar du fylla i ditt CV direkt på ditt konto. Svårare än så är det inte.

Kostar det något att vara medlem?

Nej, ditt baskonto är helt kostnadsfritt. Du kan välja att uppgradera ditt konto för att få tillgång till extra funktionalitet. Du hittar mer om vad som ingår i ditt uppgraderade konto här. Tanken är att du kan uppgradera ditt konto om du vill ha extra funktioner när du söker jobb aktivt. När du sedan fått ett jobb återgår du till ett gratiskonto. Det uppgraderade kontot är alltså bara till för dig som vill ha extra funktioner under perioden då du känner att du behöver dom.

Innehållsförteckning:
  Fler inlägg om: Nyheter

  Tack!

  Betyg: 3.7 från 40 personer som har betygsatt denna

  Skrivet av

  Thomas Gustafssons
  Thomas Gustafssons
  Thomas Gustafsson har arbetat på CV-mallen sedan 2015 och har en gedigen erfarenhet kring CV skrivande. Thomas är ofta ute och föreläser om jobbsökande och CV-skrivande på diverse institutioner.

  Testa vår professionella CV byggare

  Fler artiklar som denna