Online CV - Framtiden för hur man söker jobb

Online CV – Framtiden för hur man söker jobb

Allting i samhället går mot det digitala. Fax blev till e-mail, telefoni blev skype, gulasidorna blev hitta.se och jobbannonser i tidningarna blev flyttades till internet. Nu är det tid för CV:t […]

Online CV – Framtiden för hur man söker jobb

Allting i samhället går mot det digitala. Fax blev till e-mail, telefoni blev skype, gulasidorna blev hitta.se och jobbannonser i tidningarna blev flyttades till internet. Nu är det tid för CV:t att bli digitaliserat. Därför har vi skapa CV-mallen.se som hjälper dig att få ett online CV och gå från papper till det digitala.

Vad är ett online CV?

Ett online CV är en hemsida där ditt CV finns tillgängligt. Tänk dig din Facebook profil fast det är ett CV istället. Det kan låta komplicerat och krångligt. Men vi har skapat en digital tjänst som faktiskt gör det enklare än tidigare att skriva CV, och allt är digitalt.

När du skapar ett konto får du en unik hemsida där ditt CV finns tillgängligt. Du fyller enkelt i dina uppgifter i vår digitala CV byggare och allt flyttas automatiskt in i ditt online CV. Fördelarna med ett online CV är så många att det knappt går att ta upp alla.

cv_byggare_till_online_cv

Fördelar med ett online CV?

Du vet alltid var du har ditt CV

Vi har alla upplevt irritationen när man behöver få tag på sitt gamla CV men kan för allt i världen inte hitta det. Man söker i mapparna på datorn och i sin mail. Många gånger hittar man inte CV:t och i de fall där man hittar ett CV så är det oftast inte den färdiga versionen. Kort sagt har det alltid varit krångligt att hålla koll på sitt gamla CV.
Nu slipper du allt detta. Ditt online CV finns alltid tillgängligt för dig på ditt konto. På samma sätt som du loggar in på LinkedIN och har all din information samlad på ett ställe loggar du in på cv-mallen.se och har ditt CV på ett ställe.

Arbetsgivaren kan öppna ditt CV vart han än befinner sig

Eftersom ditt online CV ligger i molnet kan arbetsgivaren alltid öppna det oberoende om han sitter på en dator, telefon eller läsplatta. Så länge internet finns så kan man öppna ditt CV.

Du kan välja vem som ska ha tillgång till ditt CV

Ditt CV är digitalt. Detta skapar helt nya möjligheter för dig att kontrollera vem som har tillgång till ditt CV. När du fått ett jobb kan du välja att göra ditt CV privat. Detta gör att din unika CV-länk blockeras och ingen utomstående kan komma åt ditt CV längre. Detta är perfekt för dig som inte vill att ditt CV ska vara tillgängligt efter att du fått jobb.

Korrigera stavfel efter du skickat ditt CV

Det har hänt oss alla. Man skickar iväg sitt CV till en arbetsgivare och upptäcker i efterhand att det finns ett stavfel som man missat. Detta kan göra att du går miste om jobbet och det finns inget att göra åt det. Du kan inte rätta till ditt CV efter du skickat mailet.
Nu kan du det. Eftersom du har ett online CV och det ligger på en hemsida kan du logga in på ditt konto och uppdatera din information efter du skickat CV-länken till arbetsgivaren. Ditt online CV uppdateras live och när arbetsgivaren öppnar din CV hemsida så är felet korrigerat.

Skapa ett nytt CV med ett klick

Vill du skapa ett nytt CV men du vill inte skriva om allt. På ditt konto kan du välja ett CV som du vill kopiera med en knapptryckning.

Välj utseende på ditt CV med ett klick

Något som många missar är att utseendet på CV:t spelar roll. Genom att ha ett snyggt CV så ökar dina chanser till att bli kallad till intervju med över 60%. Detta för att ditt CV kommer sticka ut från mängden och rekryteraren kommer därmed läsa ditt CV, vilket han/hon inte gör med alla CV:n. Med hjälp av vårt system får du tillgång till över 20 st färdiga CV-mallar och eftersom ditt CV är online så kan du enkelt byta den valda CV-mallen till en annan med ett klick.

Hur gör jag för att skapa ett online CV?

Det enda du behöver göra är att bli medlem på cv-mallen.se. När du är medlem börjar du fylla i ditt CV direkt på ditt konto. Svårare än så är det inte.

Kostar det något att vara medlem?

Nej, ditt baskonto är helt kostnadsfritt. Du kan välja att uppgradera ditt konto för att få tillgång till extra funktionalitet. Här hittar du mer om vad som ingår i ditt uppgraderade konto. Tanken är att du kan uppgradera ditt konto om du vill ha extra funktioner när du söker jobb aktivt. När du sedan fått ett jobb återgår du till ett gratiskonto. Det uppgraderade kontot är alltså bara till för dig som vill ha extra funktioner under perioden då du känner att du behöver dom.

Innehållsförteckning
  Fler artiklar om: Nyheter

  Prova vår professionella CV-byggare

  Fler artiklar som denna
  Sveriges bästa arbetsgivare enligt anställda år 2023
  Sveriges bästa arbetsgivare enligt anställda år 2023

  Året 2023 har varit en utmanande period för Sveriges arbetsmarknad med skenande inflation, höjda räntor och ökande arbetslöshet. I oktober ligger arbetslösheten i Sverige på 7,4%, och säsongsanpassade och utjämnade […]

  Bristyrken
  Bristyrken

  Behöver du välja utbildning snart? Då kan det vara bra att ha koll på vilka yrken det kommer finnas jobb inom de närmaste åren när du ska skapa en framtid […]

  Sveriges bästa universitet
  Sveriges bästa universitet

  Går du i tankarna om att börja plugga? Kanske tar du snart studenten, eller har jobbat ett par år och nu är det dags att börja tänka på vad du […]