July 9, 2015

Ett snyggt cv imponerar när du söker jobb

Det råder stenhård konkurrens på arbetsmarknaden idag och det är viktigare än någonsin att sticka ut och ha en snyggt och rent cv för att få arbetsgivarens uppmärksamhet. Undersökningar visar på att man enbart kollar 25 till 30 sekunder på ett cv när man letar efter intressanta kandidater. På den korta perioden måste den som granskar cvt hinna uppfatta ditt namn och de egenskaper som matchar det jobb dom vill tillsätta. För att vara framgångsrik måste du alltså ha ett CV som är rent och strukturerat. Men det många missar är att den som läser igenom alla cvn först uppfattar designen och utseendet. Därför är ett bra knep att sticka ut att ha ett snyggt cv som inte följer de tråkiga normerna. Med det sagt är det dock viktigt att du tänker dig för och inte går för långt utanför reglerna och normerna. Ett snyggt cv ser olika ut för olika branscher. Söker du jobb på en bank kanske det räcker med att du använder dig av en annorlunda font och arbetar mer med strukturen, medan du kanske vill ha ett minimalistiskt tänk och arbeta mer med visuella element om du söker ett kreativt arbete.

Vad gör ett cv snyggt?

Vi brukar säga att ett snyggt cv är det som sticker ut lagom mycket från alla andra ansökningar samt har en enkel struktur och inte är för plottrigt. Låt ditt CV ha så lite men viktig information som möjligt och förklara dig närmare i ditt personliga brev. Använd dig av ett fåtal visuella element och ha med en eller två intressanta personliga fakta om dig själv.

Vilka mallar är snyggast

Det är som sagt väldigt olika vilken mall som passar bäst när du söker jobb. Du måste anpassa ditt cv till det jobb som du söker. Men vi har listat några av de mallar som vi rekommenderar nedan för olika branscher.

Marknadsföring

gratis-cv-mall-pafagel

Juridik

gratis-cv-mall-stilikon

Ekonomi

gratis-cv-mall-Sommardag

Se alla mallar

Bli medlem gratis