December 29, 2015

Bra cv exempel för att få ett perfekt cv

Att skriva ett bra cv är en konst och något som inte är helt lätt. Vi på cv mallen har därför en rad beskrivningar för att få ett bra cv exempel som du kan använda dig av för att få hjälp att skapa ett bättre cv till dig själv.

Ett cv är din personliga beskrivning av din karriär till dagens datum. Därför måste du anpassa ditt Cv efter din personlighet och dina arbetslivserfarenheter. Nedan följer några enkla tips för att få ett lite vassare cv som blir intressant att läsa.

1. Ta upp de tidigare jobb du haft som är viktigast för det jobbet du söker och beskriv vad du gjorde med några rader. De jobb som du tidigare haft som inte är lika intressanta för det jobb du söker lägger du längre ner i ditt cv och fyller bara i företagets namn, din roll och tiden som du jobbat där.

2. När du beskriver ett tidigare jobb är det viktigt att du enbart lyfter fram arbetsuppgifter som matchar med det nya jobb du söker. I ditt cv ska du beskriva varför just du är så bra för den nya tjänsten du söker. Söker du exempelvis ett jobb som säljare är dina tidigare kunskaper från ett administrativt jobb inte något som är intressant för arbetsgivaren.

3. Skriv ditt cv utifrån vad arbetsgivaren vill höra. Det här är en väldigt viktig punkt som många missar när dom skriver ett cv. Tänk på att arbetsgivaren har en uppfattning av vad han/hon behöver för att tillsätta en tjänst. Det är denna uppfattning som du ska försöka matcha i ditt cv. Det viktiga är alltså inte att du beskriver dig själv utifrån vad du tycker utan att du beskriver dig själv utifrån vad arbetsgivaren som söker att tillsätta en position behöver.

4. Du är ditt egna varumärke, så skryt. Var inte blyg när du skriver ditt cv eller ditt personliga brev. Det är absolut förbjudet att ljuga i ditt cv, sånt kommer alltid fram. Men lyft fram dig själv, dina kunskaper och din personlighet och gör det lite extra mycket bara. När du söker ett jobb konkurrerar du mot många andra om samma position så du måste beskriva dig själv och varför just du ska få ett jobb bättre än dom andra. Därför ska du aldrig vara blyg och hålla tillbaka i ditt cv utan lyft fram dina kunskaper som kommer göra dig till den bästa personen för jobbet och gör det med självförtroende.

5. Förutom ett välskrivet cv är det väldigt viktigt att ditt cv, utseendemässigt, sticker ut. När arbetsgivaren går igenom alla ansökningar är det första han ser hur ett cv ser ut, och hur det är strukturerat. Därför måste du ha ett cv som är unikt och annorlunda från alla andra arbetssökande. Du kan skapa ditt cv i Word och försöka få ett snyggt utseende på det eller registrera ett konto här och få ett snyggt cv med en knapptryckning. Det är gratis att skapa ett konto och du med cv-mallen får du ett online cv som gör att du sticker ut lite extra då du skickar ditt cv som en unik hemsida.

6. Kopiera aldrig från någon annans cv eller ett exempel cv som du hittar online. Ditt Cv är din unika beskrivning av dig själv och det måste också vara anpassat till det jobb du söker. Därför kommer det aldrig bli bra om du kopierar någon annans cv. Det du ska göra däremot är att ta inspiration från hur andra har skrivit och beskriver sig själva. Utifrån detta kan du få ett vassare cv genom att ändra i ditt befintliga cv med nya formuleringar och idéer.

Bli medlem gratis