Bra cv exempel för att få ett perfekt cv

Att skriva ett bra cv är en konst och något som inte är helt lätt. Därför ska vi hjälpa dig genom att ta upp några av de viktigaste sakerna att tänka […]

Bra cv exempel för att få ett perfekt cv

Att skriva ett bra cv är en konst och något som inte är helt lätt. Därför ska vi hjälpa dig genom att ta upp några av de viktigaste sakerna att tänka på när du ska skriva ett cv. När du har börjat skriva ditt cv kan du läsa våra cv exempel, som du hittar längst ner i artikeln, för att få inspiration kring hur man kan formulera sig när man skriver cv.

Ett cv är en personliga beskrivning av din karriär till dagens datum. Därför måste du anpassa ditt cv efter din personlighet och dina arbetslivserfarenheter. Nedan följer några enkla tips för att få ett lite vassare cv som blir intressant att läsa.

Tidigare jobb

Ta upp de tidigare jobb du haft som är viktigast för det jobbet du söker och beskriv vad du gjorde med några rader. De jobb du tidigare haft som inte är lika intressanta för det jobb du söker lägger du längre ner i ditt cv och fyller bara i företagets namn, din roll och tiden som du jobbat där.

Var relevant

När du beskriver ett tidigare jobb är det viktigt att du enbart lyfter fram arbetsuppgifter som matchar det nya jobb du söker. I ditt cv ska du beskriva varför just du är så bra för den nya tjänsten du söker. Söker du exempelvis ett jobb som säljare är dina tidigare kunskaper från ett administrativt jobb inte något som är intressant för arbetsgivaren.

Berätta saker som arbetsgivaren vill höra

Skriv ditt cv utifrån vad arbetsgivaren vill höra. Det här är en väldigt viktig punkt som många missar när dom skriver ett cv. Tänk på att arbetsgivaren har en uppfattning av vad han/hon behöver för att tillsätta en tjänst. Det är denna uppfattning som du ska försöka matcha i ditt cv. Det viktiga är alltså inte att du beskriver dig själv utifrån vad du tycker utan att du beskriver dig själv utifrån vad arbetsgivaren som söker att tillsätta en position behöver.

Skryt men ljug inte

Du är ditt egna varumärke, så skryt. Var inte blyg när du skriver ditt cv eller ditt personliga brev. Det är absolut förbjudet att ljuga i ditt cv, sånt kommer alltid fram. Men lyft fram dig själv, dina kunskaper och din personlighet och gör det extra mycket. När du söker ett jobb konkurrerar du mot många andra om samma position så du måste beskriva dig själv och varför just du ska få ett jobb bättre än de andra. Därför ska du aldrig vara blyg och hålla tillbaka i ditt cv utan lyft fram dina kunskaper som gör dig till den bästa personen för jobbet och gör det med självförtroende.

Med CV-mallar sticker CV:t ut

Förutom ett välskrivet cv är det väldigt viktigt att ditt cv, utseendemässigt, sticker ut. När arbetsgivaren går igenom alla ansökningar är det första han lägger märket till hur ett cv ser ut, och hur det är strukturerat. Därför måste du ha ett snyggt cv som är unikt och annorlunda från alla andra arbetssökande. Vi rekommenderar inte att du skriver ditt CV i Word då det är extremt svårt att få till ett snyggt CV med det programmet. Använd istället en tjänst med CV-mallar som är unikt framtagen för att skapa CV:n. Skapa ett gratis konto på CV-mallen .

[show_cv_template count=”5″ post_type=”cvmallar”]

Skapa unikt innehåll

Kopiera aldrig från någon annans cv eller ett exempel cv som du hittar online. Ditt cv är din unika beskrivning av dig själv och det måste också vara anpassat till det jobb du söker. Därför kommer det aldrig bli bra om du kopierar någon annans cv. Det du däremot ska göra är att ta inspiration från andra och hur de har skrivit och beskriver sig själva. På så sätt kan du förbättra ditt cv med nya formuleringar och idéer.

Komplettera CV:t med andra dokument

Nu för tiden räcker det inte att bara skicka ditt CV till en arbetsgivare utan du måste ofta skicka med andra dokument som visar att du är ambitiös och rätt person för jobbet. Ett personligt brev måste alltid bifogas tillsammans med ditt CV. I ditt personliga brev får arbetsgivaren en bättre bild av dig som person och varför du ska få jobbet. I många rekryteringsprocesser kommer du att få genomföra ett personlighetstest. Därför kan det vara en bra ide att genomföra ett personlighetstest redan innan du söker jobb. Andra bra dokument som kan vara bra att ha redo innan du söker jobb är betyg, referensbrev och certifieringar och diplom om du har sådana.

CV exempel att ta inspiration från

Läs gärna ovanstående cv exempel för att få inspiration till ditt eget cv. Testa gärna vår cv-byggare när du skriver ditt cv. Då får du rätt struktur på ditt cv och kan välja på ett flertal cv mallar och läsa flera exempel.

Lycka till med jobbsökandet!

Innehållsförteckning:
  Fler inlägg om: Skriva cv

  Tack!

  Betyg: 4.2 från 249 personer som har betygsatt denna

  Skrivet av

  Thomas Gustafssons
  Thomas Gustafssons
  Thomas Gustafsson har arbetat på CV-mallen sedan 2015 och har en gedigen erfarenhet kring CV skrivande. Thomas är ofta ute och föreläser om jobbsökande och CV-skrivande på diverse institutioner.

  Testa vår professionella CV byggare

  Fler artiklar som denna