February 25, 2016

Flera exempel på cv och dess utseende

Ditt cv är ditt ansikte utåt och det absolut viktigaste verktyget du har för att fånga en rekryterares uppmärksamhet. Det sägs att en rekryterar enbart lägger 3 sekunder på varje cv. Det är inom detta tidsintervall du måste göra ett så stort intryck och skapa ett intresse för att ditt cv ska hamna i högen för vidare utvärdering och inte i papperskorgen. Hur gör man då för, att under dessa tre viktiga sekunder, fånga rekryterarens intresse?

Steg 1. Utseende

Det första en rekryterare ser är hur ditt cv ser ut. Det gäller alltså att ha ett cv som är visuellt tilltalande och helst ska det sticka ut från mängden. Det som de flesta som söker jobb faller på här är att man inte är utbildad i design och inte har kunskapen att kunna skapa ett snyggt cv i word eller något annat program. Därför har vi skapat vår tjänst där du som kund kan välja bland ett tiotal cv exempel som har ett tilltalande utseende. Du behöver ingen kunskap inom design utan väljer helt enkelt det utseende du vill ha med ett klick. På detta sätt sparar du ovärderlig tid som du istället kan lägga på att fokusera på innehållet i ditt cv. Våra cv mallar är designade och framtagna av professionella designers och utgör ett perfekt exempel på cv.

ekonomsocionomit-teknikern

Steg 2. Sturktur

När rekryterare nu sett att ditt cv visuellt sticker ut gäller det att du följer de riktlinjer som finns för hur ett cv ska vara strukturerat. Detta är lite av en vetenskap och går man ner på detaljnivå så har varje rekryterare specifika åsikter kring hur strukturen ska vara. Men alla rekryterare är överens om hur den generella strukturen i ett bra cv ska vara. För att sammanfatta detta så ska du du ha ditt namn och kontaktinformation överst i ditt cv och det ska vara tydligt. Nästa del av ditt Cv ska vara en sammanfattning av dina karriärsmål. Med karriärsmål menar vi en kort beskrivning av vad du tidigare gjort med en röd tråd som förklarar varför du valt att jobba med det du jobbat samt hur du ser att du ska utvecklas i framtiden och i vilken riktning. Därefter följer dina utbildningar / tidigare jobb. Det viktiga här att du har en snygg struktur på hur du framställer varje utbildning / tidigare jobb. Sedan kan man ha projekt och specifika saker som man är duktig på.
Det är inte helt lätt att få till alla dessa delsektioner på ett snyggt sätt i sitt cv. Därför är de cv exempel som vi har väldigt bra att använda. Med vår tjänst behöver du inte tänka på strukturen då den redan är satt för varje enskild cv mall. Det är gratis att bli medlem och använda vår tjänst så om du vill få en bättre bild av hur ett snyggt och välstrukturerat cv ska se ut så rekommenderar vi att du blir medlem.

Steg 3. Var originell

Rekryteraren har nu fastnat för utseendet av ditt cv och kan enkelt se om du är en bra kandidat eller inte eftersom strukturen i ditt cv gör det väldigt lättläst. Det finns ett gäng andra kandidater som du i deras hög av potentiella kandidater att ta vidare till nästa steg. Hur gör du då för att sticka ut lite extra bland dom? Det är enkelt. Deras cvn är gjorda i word eller nått annat program och kommer som ett dokument. Ditt cv kommer som en hemsida.
Det behövs ingen vidare förklaring för att förstå att du nu ligger etta på deras lista av kandidater. Du är den enda kandidaten som har något som är helt originellt.

Avslutningsvis: Innehåll

Allt ovanstående ger dig ett maximalt försprång jämntemot alla andra kandidater. Det sista som behövs nu är att du har fyllt ditt cv med intressant och relevant innehåll. Vi önskar att vi kunde hjälpa dig med detta men den enda som kan förklara vem du är och varför du ska ha jobbet är du själv. Våra exempel på cv är grogrunden för dig att få ett cv i världsklass. Du själv är vattnet som ska få ditt cv att få liv. Läs gärna våra andra artiklar om cv och hur man skriver för att få inspiration kring hur du ska formulera dig.

Vi önskar dig lycka till med ditt jobbsökande och hoppas att du får ditt drömjobb med hjälp av våra exempel cvn.

Bli medlem gratis