Säkra jobbet med ett Video CV - CV-mallen

Säkra jobbet med ett Video CV

Det råder hård konkurrens på arbetsmarknaden och för att nå fram till arbetsgivarna måste man sticka ut. Ett utmärkt sätt att uppmärksammas bland alla andra ansökningar är med ett Video CV. […]

Thomas Gustafsson
Thomas Gustafsson
Skribent CV-mallen.se
Säkra jobbet med ett Video CV

Det råder hård konkurrens på arbetsmarknaden och för att nå fram till arbetsgivarna måste man sticka ut. Ett utmärkt sätt att uppmärksammas bland alla andra ansökningar är med ett Video CV. Med en videopresentation kan du uttrycka dig i ord istället för att försöka förklara vem du är i text. Du får möjligheten att ge arbetsgivaren en bättre bild av vem du är och du kan visa sidor av dig själv som är omöjligt med ett vanligt CV.

Det har skrivits i tidningarna om Video CV:n i några år, men det stora frågetecknet har alltid varit hur man ska få in det i sitt CV på ett smidigt sätt. Ska man skicka sitt CV som dokument med en nedskriven länk till sitt video CV? Ska man skicka en länk till sitt Video CV i mailet? Alla alternativ är rätt förvirrande och ofta har man tappat arbetsgivarens intresset innan han hunnit få upp videopresentationen.

Vad är lösningen?

Med ett online CV kan man lägga in sin videopresentation direkt i sitt CV och arbetsgivaren kan spela upp det direkt i CV:t. Det kan inte bli mycket enklare, vare sig för dig som ska lägga in din videopresentation eller för arbetsgivaren. Det enda du behöver göra är att spela in din videopresentation och ladda upp den till ditt konto på Youtube. Därefter tar du den inbäddade länken och klipper in det direkt i ditt CV.

För att du ska få en bra bild för hur det kan se ut har vi skapat ett exempel CV som du kan se här nedan.

Visa CV:t

videopresentation2

Hur går man till väga exakt?

Skapa ett gratiskonto hos cv-mallen.se och välj utseende och fyll i ditt CV. Sedan skapar du ett konto hos Youtube och laddar upp din videopresentation där. Öppna ditt videoklipp på Youtube och klicka på ”Dela”-knappen och välj ”bädda in”. Kopiera den länken och klistra in den i ditt digitala CV. Ett bra ställe att lägga din videopresentation är ”Sammanfattning av karriär” under personinformation.

Länken du klistrar in där ser ut på följande sätt:

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/_B7lsUKsdagfgD1Jhc?rel=0&amp;showinfo=0″ frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

Byt ut width=”560″ till width=”100%”. Klicka sedan på ”uppdatera” sedan är du klar!

Lycka till med ditt jobbsökande

Innehållsförteckning
  Fler artiklar om: Skriva cv

  Prova vår professionella CV-byggare

  Fler artiklar som denna
  Så kan du använda humor i ditt personliga brev
  Så kan du använda humor i ditt personliga brev

  Skapa intresse hos arbetsgivaren genom att använda humor i ditt personliga brev. Det är avväpnande och kommer göra att du blir kallad på fler intervjuer.

  15 snabba tips för ett mer innehållsrikt CV
  15 snabba tips för ett mer innehållsrikt CV

  Vill du vässa ditt CV lite extra och lägga till nytt intressant innehåll? Vi har tagit fram 15 punkter som ger dig nya infallsvinklar och förhoppningsvis lite nytt material till ditt CV. Många delar har du kanske redan men i ditt CV. Men det finns alltid potential till att förfina styckena och göra dom än mer relevanta.

  Damma av ditt gamla CV med dessa snabba knep
  Damma av ditt gamla CV med dessa snabba knep

  Har ditt CV legat och skräpat några år utan att få den omsorg det förtjänar? Oroa dig inte, du är inte ensam. CV:t används i regel när vi söker jobb och sedan blir det ofta liggande utan att uppdateras. Men så plötsligt blir det dags att börja söka jobb igen och det gamla CV:t behöver dammas av. Här följer 10 snabba tips för dig som letat fram ditt gamla CV och vill ge de en snabb uppfräschning.