Hur du ska avsluta ett personligt brev på rätt sätt | CV-mallen 2024

Hur avslutar man ett personligt brev?

Ett personligt brev är ett komplement till ditt CV, men medan ett CV innehåller kortfattad informativ text visar ett personligt brev tydligt vem du är och varför just du passar […]

Thomas Gustafsson
Thomas Gustafsson
Skribent CV-mallen.se
Hur avslutar man ett personligt brev?

Ett personligt brev är ett komplement till ditt CV, men medan ett CV innehåller kortfattad informativ text visar ett personligt brev tydligt vem du är och varför just du passar för tjänsten du söker.

Återkommande har vi stött på frågan: Hur avslutar man ett personligt brev? Därför har vi tagit fram ett antal tips just för det! Om du är intresserad av att läsa en utförligare guide över hur man skriver ett personligt brev rekommenderas denna artikel: Det perfekta personliga brevet.

1. Var personlig

Till skillnad från det koncentrerade formatet som ett CV har är det viktigt att ett personligt brev tydligt visar upp vem du är, så var inte rädd för att vara kreativ och personlig. Troligtvis har rekryteraren fått in en hel del ansökningar och det blir då viktigt att sticka ut ur mängden för att bli ihågkommen. Försök därför se till att ditt brev har det lilla extra. Ett exempel på detta skulle kunna vara att göra ditt personliga brev digitalt i form av en video.

Att på uppmaning skriva personligt, unikt eller roligt kan kännas svårt. Vi har därför tagit fram flera exempel på personliga brev för att inspirera och förenkla processen för dig. Kombinerar du en personligt brev-mall och en CV-mall med samma tema får du dessutom enkelt en enhetligt design som ger en snygg och proffsig helhetsbild.

Däremot får du vara försiktig så att det inte blir för personligt. Visst kan det verka motstridigt att säga att man kan vara för personlig när förra stycket markerade vikten av att vara just det. Det är dock viktigt att ditt personliga brev fortfarande ger ett professionellt intryck då det är en tjänst på en arbetsplats du söker.

2. Hänvisa till företaget du söker till

I slutstycket är det viktigt att du återkopplar till företaget du söker jobb hos. Det kan räcka med “Jag är säker på att jag kommer bli ett tillskott för er på Företag X!”, men det går givetvis att väva in i ett längre stycke. Se även till att ha läst på om det företag där du söker tjänsten då det ger ett seriöst intryck att redan innan intervjun känna till vad företaget gör och kunna berätta varför just du är rätt person för jobbet. Om du hänvisar direkt till företaget med namn i det personliga brevet kommer det att skapa en större känsla av din entusiasm för tjänsten.

3. Uppmuntra till handling

Se till att din avslutningsfras på ditt personliga brev är en tydlig önskan att få komma på intervju. Exempel på detta kan vara “Jag kommer gärna förbi och diskuterar tjänsten närmare och berättar mer om mig själv”. Detta visar tydligt ditt intresse för tjänsten och att du är redo för nästa steg. Karriärsajtnätverket NetJobs har tagit fram fler konkreta exempel på hur man i avslutet av sitt personliga brev uppmuntrar till handling, här kan du se dem för mer inspiration.

Om du skickar in en ansökan till ett företag som för tillfället inte söker någon tjänst är det viktigt att du förklarar vem som väntas ta nästa kontakt. Det kan du göra genom att antingen tydliggöra att du kommer kontakta dem inom en snar framtid eller att du förväntar dig att höra av arbetsgivaren.

4. Hälsning

Se till att det allra sista på ditt personliga brev är en hälsning från dig. Vanligt är att avsluta brevet med frasen “Med vänliga hälsningar”, men här kan du också välja andra alternativ som passar dig bättre.

5. Korrekturläs

När du känner dig nöjd med avslutet på ditt personliga brev är ett tips att ta en paus från den ett tag. Minst några timmar men gärna så mycket som ett dygn. Därefter bör du läsa igenom texten ytterligare en gång eller be någon annan i din närhet att göra det. Den här gången har du hunnit få distans till brevet och har lättare att se konstiga meningsuppbyggnader och stavfel. Det är alltså sista steget innan du har ett färdigt personligt brev och är redo att söka jobb!

Sammanfattning

 • Var personlig och kreativ
 • Vidhåll professionalism
 • Återkoppla till företaget
 • Uppmuntra till handling
 • Avsluta med en hälsning
 • Korrekturläs!

Lycka till med ditt jobbsökande!

Innehållsförteckning
  Fler artiklar om: Skriva personligt brev

  Prova vår professionella CV-byggare

  Fler artiklar som denna
  Jag har inget personligt att skriva, vad gör jag?
  Jag har inget personligt att skriva, vad gör jag?

  En vanlig farhåga när man skriver ett CV eller personligt brev är att inte veta hur man på bästa sätt ska sälja in sig själv till den som läser och […]

  Hur inleder jag ett personligt brev?
  Hur inleder jag ett personligt brev?

  Ett personligt brev är ofta det viktigaste för en rekryterare i en jobbansökan och framförallt är inledningen särskild viktig. Det är nämligen då rekryteraren skapar sitt första intryck och kan […]

  Hur avslutar man ett personligt brev?
  Hur avslutar man ett personligt brev?

  Ett personligt brev är ett komplement till ditt CV, men medan ett CV innehåller kortfattad informativ text visar ett personligt brev tydligt vem du är och varför just du passar […]