November 3, 2016

Konsten att skriva ett perfekt cv

Ditt cv är ditt ansikte utåt.

Har du inte ett cv i dagsläget är det hög tid att sätta igång. Det är en konst att skriva ett bra cv och det är en hel del saker som man bör tänka på. Nedan får du en checklista för vad du ska tänka på.

Det får inte finnas ett stavfel i ditt cv.

Det tar lång tid att skriva ett bra cv och ofta har man full fokus i början men tappar mot slutet. Det är viktigt att du inte börja slappna av då det börjar känns långtråkigt och försöker skynda dig för att få klart ditt cv snabbt. Rekryterare är nitiska när det gäller stavfel. Ta därför en paus från cv skrivandet när du börjar känna dig trött. Ta en promenad eller kolla på en film för att slappna av och fortsätt att skriva efter det.

Skriv inte bara titeln och namnet på företaget

Beskriv jobben som du har med i ditt cv med några ord. Har du bara jobbtitel finns det en risk att ditt cv ser tomt och informationsfattigt ut. Dessutom måste arbetsgivaren försöka gissa sig till vad dina arbetsuppgifter varit. Försök hålla dig till runt 20 till 30 ord per jobb som ger en snabb översikt av vad du gjort.

Skriv en sammanfattning

Inled ditt cv med en kort sammanfattning. Denna sammanfattning bör besvara följande: Varför gör du det du gör idag? Varför gör du det du gör just nu? Vart vill du i framtiden. Håll dig kort och håll det informativt.

Du är ett proffs, se ut som ett

Det är du som är bäst lämpad för jobbet och du ska få det! Ta ett nytt foto på dig själv för ditt cv som visar hur professionell du är.

Skriv ut dina mervärden

Skriv ut de kurser du har gått och de utmärkelser du fått. Presentera alla saker som du kan komma på som är relaterade till jobbet du söker.

Utseendet på ditt cv är viktigt

Det första en arbetsgivare ser när han får ditt cv i sin han är hur det ser ut. Därför är det viktig att du har ett professionellt utseende på ditt cv. Vi har cv mallar som underlättar jobbet att utforma ett cv som ser bra ut. Ta dig en titt här. Om du inte tycker att någon av våra cv mallar passa kan du försöka skapa en passande design i Word.

Rensa upp din Facebook profil. 

Undersökningsföretaget Novus har tidigare i år släppt en undersökning som visar att en av fyra chefer kollar upp den sökandes profil på Facebook. Därför bör du se till att du har en profilbild som är representativ. Rensa även din Facebook från allt som kan uppfattas som oseriöst eller stötande. Detta kan vara grupper som du gillat för länge sedan som eller inlägg som du gjort eller gillat som kan uppfattas som oseriösa. När du känner att du är klar kan du börja söka jobben.

Skapa ett Linkedin konto. 
Om du inte redan har en Linkedin profil är det hög tid att skapa en då en tredjedel av alla chefer söker efter personen som ska intervjuas där. Vanligt är att man har ett konto som inte är uppdaterat eller dåligt ifyllt. Detta ger ett oseriöst intryck och kan göra att man förlorar möjligheten att bli kallad på intervju. Därför uppmanar vi dig att skapa ett konto eller uppdatera din profil med relevant information inför jobb sökandet. Detta kommer öka chanserna till jobb avsevärt.

Bli medlem gratis