Om CV-mallen och vår historia! | CV-mallen.se

Om CV-mallen.se

CV-mallen.se är Sveriges mest avancerade CV-byggare och erbjuder sina medlemmar digitala CV:n. Vi har på kort tid vuxit till att bli störst på digitala CV:n och besöks dagligen av tusentals användare.

Vårt mål är att underlättar det tidskrävande arbetet med att skapa ett professionellt CV. Detta görs genom att erbjuda medlemmarna ett användarvänligt verktyg för att skapa och fylla i strukturerade CV-mallar. Varje medlem får en egen hemsida med sitt digitala CV och möjlighet att ladda ner det som en utskriftsvänligt PDF.

Historien bakom CV-mallen.se

Idén bakom CV-mallen.se uppstod för 5 år sedan då dess grundare skulle söka ett jobb och behövde skriva ett CV. Det resulterade i en veckas googlande kring hur man skriver ett CV och hur det ska struktureras. Efter att ha läst åtskilliga artiklar och tips blev CV:t slutligen färdigt men utseendet på CV:t var inte i närheten av lika professionellt som innehållet. För att sticka ut krävs ett CV med ett visuellt tilltalande utseende som fångar intresset och representerar det professionella innehållet. Efter flera misslyckade försök att skapa ett tilltalande utseende i Word kontaktades en kollega som var specialist på digital design. Efter några timmars arbete i Photoshop, som är ett avancerat program för design, så var CV:t färdigt och utseendet matchade slutligen innehållet. CV:t gick iväg, en anställningsintervju blev av, flertalet komplimanger kring utseendet på CV:t uttalades och jobbet tillsattes.

Åren gick och det blev dags att byta jobb. CV:t skulle uppdateras med det senaste jobbet men vart fanns det? Den gamla stationära datorn där CV:t fanns hade kastats, mailen som CV:t skickats från gick inte längre att komma åt. Slutsats, det gick inte att hitta. Ett nytt CV skulle behöva skapas från grunden.

Frågor uppstod

  • Ska det krävas flera dagars googlande kring hur man skriver och strukturerar ett CV?
  • Ska det krävas en expert på digital design för att skapa ett CV som ser väldigt bra och professionellt ut?
  • Varför kommer man aldrig ihåg var man sparade sina gamla men viktiga filer som sitt CV?

Svaren på frågorna blev att lägga det nya jobbet åt sidan och ta allt sparkapital som fanns på banken för att skapa en tjänst som löser frågorna. Tjänsten blev CV-mallen.se som nu hjälper tio tusentals användare att skapa professionella CV:n som ger jobb.