Mallar för personligt brev

Se till att ditt personliga brev har ett tilltalande utseende. Detta ökar dina chanser att bli kallad på intervju. Alla våra personliga brev mallar är framtagna tillsammans med rekryterare för att säkerhetskälla att de har rätt struktur och utseende.

Det är inte bara innehållet i ditt personliga brev som är viktigt, utseendet spelar stor roll. Vi brukar säga 80% innehåll 20% utseende. Anledningen till detta beror på att utseendet på ditt personliga brev är det första som en rekryterare ser och det ska återspegla dig som person. Därför är det viktigt att utseendet är snyggt, tydligt och professionellt. Det är också viktigt att ditt CV och personliga brev är enhetliga. Därför erbjuder vi våra mallar i paket där du alltid får samma utseende på både CV och personligt brev när du väljer en mall.

Spara ditt personliga brev som PDF

För att vara säker på att utseendet på ditt personliga brev inte förändras och ser annorlunda ut för rekryteraren så ska du alltid spara det som en PDF. Tanken med filformatet PDF är att utseendet och innehållet är låst och inte förändras och ser annorlunda ut på olika enheter. Ett worddokument kan alltså se olika ut beroende på vilket program man öppnar filen med och om man öppnar den på en dator eller telefon.

Ovanstående är exakt samma personliga brev som är öppnat på två olika enheter. Som du ser så har formatet ändrats och rubriken personligt brev har hamnat rakt över namnet och ikonerna för telefon och email har flyttats. Om detta skulle hända när du söker jobb kommer ditt personliga brev direkt hamna i papperskorgen och du missar din chans att gå vidare till intervju. På grund av detta sparas alltid våra mallar som som PDF när du laddar ner dom.