CV online - Skapa ett professionellt CV - CV-mallen
CV online – Skapa ett professionellt CV
Uppdaterad: juli 16, 2022 - Lästid: 21 minuter

CV online – Skapa ett professionellt CV

Var det länge sedan du uppdaterade ditt CV, eller är det kanske första gången du söker jobb? Med hjälp av en CV-mall från oss, kan du enkelt och snabbt skapa en intresseväckande och professionell ansökan som garanterat sticker ut från mängden!

Skapa ett CV online på bara några minuter

Hos oss på CV-mallen kan du välja bland över 20 certifierade CV-mallar för att skapa unika och professionella CV:n samt personliga brev anpassade efter just det jobb du söker. Här nedan får ta del av hur du skapar ett professionellt CV på bara några minuter:

  1. Skapa konto

Börja med att skapa ett konto hos oss för att använda våra personligt brev – och CV-mallar.

Kom igång och skapa ett konto för att göra ditt CV direkt.
  1. Uppdatera din profil

Lägg snabbt och enkelt till den personliga information ditt CV ska innehålla under din profil. Här bör du även välja att ladda upp ett nyligen taget kort på dig själv. När du uppdaterat din information infogas den automatiskt till det CV du valt.

Spara och använd den personliga informationen som alltid ska finnas med på ditt CV.
  1. Lägg till erfarenheter, utbildning och färdigheter

Vårt verktyg hjälper dig att få med de uppgifter en arbetsgivare behöver rörande arbetslivserfarenhet, utbildning och övriga egenskaper och kunskaper. Tack vare våra förinställda fält blir det enkelt att se vad som ska finnas med för att skapa ett professionellt CV.

Spara erfarenheter, färdigheter och tidigare jobb med hjälp av professionella mallar. Exportera enkelt till PDF.
  1. Anpassa ditt CV efter det jobb du söker

Inne på ditt konto kan du under inställningar välja att ändra design i form av färg och format. Genom att anpassa CV:t till just det jobbet du söker, och använda samma färger och typsnitt som företaget har, är ett utmärkt sätt att sticka ut från mängden!

  1. Vilken CV-mall är bäst?

Hos oss finns det flera olika professionella mallar att välja mellan. När du sparat din information kan du alltid byta mellan olika mallar för att avgöra vilken som passar den aktuella arbetsgivaren bäst.

Exempel på CV-mallar

Mall Wellington

Använd denna CV mall

Wellington

Wellington är en av våra mest populära mallar som har ett stilrent upplägg. Mallen blir lätt att överskåda för en rekryterare då all personlig information är samlad i en stilren och lättläst ruta till höger. Till vänster samlas dina arbetslivserfarenheter, utbildningar och all annan information. Du kan också byta mallens färg för att göra den ännu mer personlig.

Mall Washington

Använd Wellington mallen

Washington

Washington är en enkel mall för dig som gillar ett stilrent och simpelt uttryck. Denna mall ger ett modernt intryck, där du själv kan välja färger till de olika rubrikerna. Vill du ha en svartvit variant går det givetvis lika bra.

Mall Tokyo

Använd Washington mallen

Tokyo

Tokyo är en CV-mall där rekryteraren först får ögonen på dina arbetslivserfarenheter. I toppen är det även ett fält för dina kontaktuppgifter. Bland de översta sektionerna är mallen delad i två kolumner med utrymme för personlig information som sammanfattning till höger och arbetslivserfarenheter, samt utbildningar till höger. Denna mall passar dig som är ung och vill ge ett professionellt intryck.

Mall Stockholm

Använd Tokyo mallen

  1. Anpassa ditt personliga brev

När du gjort klart ditt CV är det dags att ta fram ett personligt brev. Det personliga brevet är ofta det viktigaste för en rekryterare när hen ska välja en eller några få kandidater bland flera kvalificerade ansökningar.

Tips!

Läs våra tips och exempel för att få hjälp med hur du på bästa sätt skriver en inledning till personliga brev som sticker ut från alla andra!

Läs exempel på inledning för personligt brev.

Exempel på personligt brev-mall

Mall Paris

Använd denna personliga brev mall

Mall Ottawa

Använd denna personliga brev mall

Mall Berlin

Använd denna personliga brev mall

Mall Bangkok

Använd denna personliga brev mall

Mall Amsterdam

Använd denna personliga brev mall

Mall Bryssel

Använd denna personliga brev mall

Kom igång med jobbsökandet!

Via vår portal får du tillgång till funktioner som hjälper dig att ta fram ett proffsigt CV på bara några minuter! Spara tid och gör en design som sticker ut från alla andra, helt och hållet anpassat för din nästa arbetsgivare eller det jobb du vill få.

Vanliga frågor om CV

Var kan man skapa CV gratis?

Hos oss på CV-mallen kan du skapa ett cv – helt gratis!
Vill du skapa ett gratis CV behöver du bara ladda ner en av de mallar som vi har skapat för Word. Tänk på att just Word är ett ordbehandlingsprogram, vilket innebär att det kan vara svårt att få till en snygg design.

Vi har gjort det enkelt för dig som vill skapa ett CV med personlig design
Vill du skapa ett professionellt och unikt CV rekommenderar vi dig att istället skapa ett konto hos oss. Vi ger dig alltid konkreta exempel och råd på vad ditt CV ska innehålla, och mycket mer du kan tänkas behöva i ditt jobbsökande. Som medlem kan du dessutom välja bland många andra funktioner som sparar mycket tid när du gör ditt CV och personliga brev.

Hur skriver man ett bra CV?

För att skriva ett bra CV behöver du ha en struktur som gör det lätt för rekryteraren att snabbt se vad du gjort tidigare, och vilka viktiga kompetenser som finns för jobbet i fråga. Det är också en god idé att inkludera ett kort på dig själv för att visa vem det är som söker till tjänsten.

Undvik slarvfel när du skriver ditt CV
Läs igenom ditt CV ordentligt innan du skickar in din ansökan. Små slarvfel kan nämligen ge ett mindre positivt intryck av att du inte är noggrann. En bra regel är att låta texten vila en stund. Ta en promenad, eller en kopp kaffe, och återgå sedan till texten med nya ögon.

Hur gör man ett CV i Word?

Att göra ett CV i Word blir tyvärr inte särskilt tilltalande eller inspirerande att se på. För att undvika att bli en i mängden när du söker ett jobb, är det en god idé att skapa ditt CV från en CV-mall istället.
Med hjälp av våra CV-mallar kan du snabbt och enkelt anpassa ditt CV för det företag du söker en tjänst hos. Att lägga lite extra tid och mer energi på att skapa ett unikt CV, anpassat för företaget i fråga är ett mycket bra sätt att sticka ut från mängden.

Vad ska man inte skriva i ett CV?

Vissa saker är absoluta ”NO-NO’s” att ha med i sitt CV. Några exempel på saker du absolut inte vill ha med i ditt CV är följande:
– En opassande bild
– Fel företagsnamn/Tjänst
– För mycket och irrelevant information
– Felstavningar
– Felaktig information (fel telefonnummer etc.)

Tips!
Är det dags att söka jobb kan det vara en bra idé att slopa den konstiga gamla e-mailadressen du tyckte var så rolig för några år sedan. Skapa en ny e-postadress med för- och efternamn för att ge ett professionellt intryck.