CV-mallar – stick ut från mängden

Certifierade CV mallar som rekommenderas av rekryterare. Skapa ditt nya CV och ladda ner det på 10 minuter

Urval av CV mall

Våra medlemmar anställs av de största företagen i Sverige

Spotify logo
Facebook logo
Ikea logo
Nike logo
SEB logo
Tesla logo

När man söker ett jobb är det ofta stor konkurrens. Det är där CV:t kommer in i bilden. Stick ut med din ansökan genom att använda någon av våra snygga, lättlästa och professionella CV-mallar.

På denna sida kan du läsa mer om följande:

Varför ska man använda CV-mallar?

När du använder dig av våra CV-mallar kommer du ett steg närmare drömjobbet. Du gör det även enklare för dig själv, då våra CV-mallar underlättar och gör att det går betydligt snabbare att skapa det perfekta CV:t.

Använd dig av vår CV-byggare – få jobbet du söker

Ibland kan drömjobbet kännas längre bort än vad det bör. Genom att använda vår CV-byggare och våra CV-mallar får du en rejäl skjuts mot ditt mål. Våra CV-mallar är utformade av experter som vet hur du ska ta dig vidare från ansökan till en faktisk intervju.

CV-mallar som gör skillnad

När du använder dig av en CV-mall från oss ökar du dina chanser att bli kallad till intervju med 70 procent. Detta då våra CV-mallar är skapade av personer med erfarenhet och kompetens från rekryterings världen och vet exakt hur ett CV ska se ut för att skapa intresse och uppmärksamhet hos rekryterare och chefer.

Alla våra CV-mallar – färdiga att ladda ner och använda

Använd en CV-mall – det enkla sättet att skriva ett CV

Att skriva ett CV har aldrig tidigare varit så enkelt. När du använder vår CV-byggare får du en egen sida där du enkelt fyller i dina uppgifter i tydligt markerade fält, så du vet exakt vad du behöver fylla ditt CV med.

Sedan flyttas informationen automatiskt över till den CV-mall som du har valt och vårt system ser till att informationen hamnar på rätt ställe och att du får en korrekt struktur på ditt CV. Sedan kan du ladda ner ditt CV för att skicka till arbetsgivaren.

Genom att använda en CV-mall kan du välja fritt mellan snygga layouter, färger och upplägg. Sedan är det enda du behöver göra att berätta om dig själv.

Rätt CV för rätt bransch

Vi har i dagsläget över 20 stycken olika CV-mallar som passar allt från hantverkare, till toppjurister. Nedan har vi listat våra bästa tips för att du ska välja rätt mall till just den branschen du söker jobb inom.

Så väljer du rätt mall:

 • Fundera ut hur atmosfären inom ditt yrkesområde är och välj en CV-mall som passar därefter.
 • Lär känna företaget som du ska söka jobb hos och anpassa struktur och färger på din CV-mall efter den arbetsplatsen.
 • Välj en mall som har rätt struktur i förhållande till hur mycket information du kommer ha i ditt CV och vilka sektioner som du anser är viktigast för dig.
 • Välj en mall som passar och representerar din personlighet.

Det finns alltså ett stort antal faktorer att ta i beaktande innan du hittar och väljer rätt mall. Det som är bra med vår CV-byggare är att du inte behöver bestämma dig från början. Du kan alltid byta CV-mall när du vill och all information flyttas automatiskt över i den nya mallen.

Varför behöver jag en CV-mall?

Om du fortfarande funderar på om det är värt att använda en CV-mall, kan vi svara på frågan varför du bör använda en och hur det påverkar dina chanser när du söker jobb:

 • En CV-mall en snabb genväg till ett snyggt CV. Om du själv inte är en stjärna i Photoshop eller annat redigeringsprogram blir det helt enkelt värt att ladda ner en CV-mall hos oss, då du får allt grafiskt serverat.
 • Du sparar väldigt mycket tid. Genom att använda en mall istället för att försöka designa ditt CV själv, slipper du också testa ditt tålamod. Vi vet hur pilligt det kan vara att få fram den perfekta grafiska designen och hur lång tid det kan ta.
 • Du kan fokusera mer på innehållet. Tiden du får över kan du istället lägga på att fokusera på innehållet i ditt CV, vilket ökar dina chanser till att få fram det bästa tänkbara CV:t innan du skickar iväg det.

Behöver ett CV vara snyggt?

Många som söker jobb lägger inte ner särskilt mycket energi på utseendet på sitt CV. De skriver sitt CV i Word, skickar in det och hoppas helt enkelt på att de ska ha goda chanser ändå. Riktigt så enkelt är det inte.

Genom att ladda ner och använda en av våra CV-mallar skapar du större möjlighet för dig själv att sticka ut bland alla andra som söker jobbet. Har ditt CV ett iögonfallande utseende som sticker ut från första början kan du snabbare fånga arbetsgivarens intresse, vilket ökar dina chanser till att bli kallad på intervju.

Kan jag skriva mitt CV i Word?

Många undrar om man inte bara kan skriva sitt CV i Word, då det är ett program som många har. Du kan alltid skapa ditt CV i Word, men oftast blir det snabbt krångligt om du vill att det ska se lite snyggare ut än ett vanlig A4 med svart text. Ofta är det omöjligt att få till något snyggt i Word, vilket gör att du bara blir en i mängden med ett CV skapat i Word.

Gratis CV-mall i Word

Anledningen till att det är så svårt att få till ett snyggt CV i Word, beror på att Word är ett ordbehandlingsprogram där det är tänkt att skriva dokument. Det är inte skapat för att göra CV:n. Men för dig som ändå vill testa att använda Word har vi skapat ett antal Word mallar som du kan ladda ner och använda helt gratis.

CV-mallar anpassade för olika karriärer

Våra CV-mallar är framtagna tillsammans med rekryterare för att de ska innehålla alla de byggstenar som en rekryterare vill ha i en ansökan. Detta gör att du kan välja vilken av våra mallar du vill och ändå vara trygg med att ditt CV kommer vara professionellt. Nedan har du våra mallar som är framtagna för olika karriärer och personer.

Moderna CV-mallar

En modern CV-mall följer den klassiska och standardiserade strukturen för hur man ska skriva ett CV. Men utseendet har uppdaterats och fräschats till för att passa in i vårt moderna samhälle.

Enkla och stilrena CV-mallar

Letar du efter en traditionell CV-mall som ger ett enkelt och stilrent intryck, har vi flera för dig. Våra enkla mallar har ett minimalistiskt utseende och ger ett enkelt, men professionellt, intryck där dina erfarenheter och kunskaper får skina.

CV-mallar för studenter

Det är som sagt ingen lätt uppgift att söka jobb och det blir ännu svårare om du är student och inte har hunnit samla på dig så mycket arbetslivserfarenhet. Det kan då kännas hopplöst och tufft att sticka ut, men med hjälp av våra CV-mallar kan du ändå få till det lilla extra. Våra mallar för studenter är utformade för att ge ett ungt, men ambitiöst intryck och fokuset har flyttats från arbetslivserfarenheter till andra sektioner.

Professionella CV-mallar

Våra professionella CV-mallar är framtagna för att ge ett professionellt intryck och med hjälp av subtila, men effektiva detaljer, får det dig att sticka ut från mängden. Det passar dig som ska söka en senior roll på ett företag eller arbetar inom industri.

Gå till alla våra professionella CV-mallar.

Byt CV-mall med ett klick – enklare har det aldrig varit

Skulle du vilja byta CV-mall efter att du har fyllt i all din information är det inga problem. När du använder dig av våra tjänster kan du enkelt välja en annan mall med bara ett klick.

Aldrig tidigare har det varit så enkelt att skapa snygga och professionella CV:n som nu. När du en gång fyllt i din information finns den där och du kan låta vår CV-byggare göra jobbet utan några konstigheter.

Ladda ner våra CV-mallar – så funkar det

Vill du ladda ner och använda en av våra mallar behöver du först skapa ett konto. Det är gratis att skapa ett konto och du binder dig inte till något. På ditt konto väljer du enkelt den mall som du vill använda och fyller sedan i din information i vår CV-byggare. När du känner dig färdig, förhandsgranskar du ditt CV och ser till att allt ser ut exakt som du vill.

Vår CV-byggare flyttar då automatiskt in all din information på rätt ställe i mallen. På så sätt får du alltid rätt struktur på ditt CV och du behöver inte oroa dig för att något ska bli fel i formateringen. När du känner dig nöjd klickar du på ”ladda ner”-knappen och ditt CV laddas då automatiskt ner till din dator som en PDF.

Skapa ett CV online

Idag är det nästan alltid digitala format som gäller. När du skapar ett CV online kan du däremot använda det på flera olika sätt. Antingen använder du det just som ett online CV, eller så laddar du ner det i PDF-format. Detta gör att du både kan skicka det via mejl och hemsidor, samt skriva ut det om så önskas.

Det smidiga med att använda ett online CV är att du själv kan välja exakt vem som ska se ditt CV och du kan göra ändringar och uppdateringar i ditt CV i efterhand. Har du skickat in ditt digitala CV till en arbetsgivare och strax därpå upptäcker ett stavfel eller liknande, kan du snabbt och enkelt åtgärda det.

Säkerhet och sekretess – ha full kontroll på ditt online CV och personliga brev

Med hjälp av ett online CV får du full kontroll på vem som har tillgång till din information:

 • Det är enbart de personer som har webbadressen, eller URL:en, till din CV-hemsida som kan visa ditt CV.
 • Om du har skickat ditt CV till många olika arbetsgivare och sedan får ett jobb kan du enkelt välja att sätta ditt online CV som offline. På så sätt kan du stänga av tillgängligheten för ditt CV.

Gratis CV och personligt brev – inga dolda kostnader

Med ditt gratiskonto på CV-mallen får du ett online CV helt utan kostnad. Det ingår ett CV, samt ett personligt brev, som du kan använda för att söka jobb. Vill du testa hur ett online CV fungerar och ser ut, är det bara att skapa ett konto hos oss.

Videopresentation i CV och personligt brev

Att ha med en videopresentation i ditt CV gör att du ökar dina chanser att sticka ut betydligt. Med våra online CV:n får du möjlighet att lägga till en video, vilket är en stor bonus. En rekryterare som får ett CV där det finns en video kommer med största sannolikhet klicka och kolla på denna, vilket ger dig en möjlighet att påbörja din intervjuprocess innan alla andra.

Hur fungerar CV-mallens tjänst? 

För att skapa ett konto på CV-mallen behövs bara en mailadress. Baskontot du skapar är alltid kostnadsfritt och det ingår obegränsat med digitala CV:n och digitala personliga brev. Du kan använda alla våra mallar och får fylla i dem med så mycket information som du vill. 

Så går du tillväga:

 1. Skapa ett konto.
 2. Fyll i din information på ditt konto.
 3. Välj en mall.
 4. Vår CV-byggare flyttar in all din information på rätt ställe i mallen.
 5. Anpassa ditt CV med profilbild, färger, typsnitt etc.
 6. Byt CV-mall med ett klick och testa dig fram tills du hittar en du är nöjd med.
 7. Ladda upp dina betyg, certifieringar och andra dokument och lägg till dem i ditt CV.
 8. Skapa personliga brev för varje jobb du söker.
 9. Sök jobbet du är intresserad av.
 10. Hantera alla dina CV:n på ett och samma ställe.

Behåll kontot trots att du fått jobb

Förhoppningsvis leder vår tjänst till att du får just det jobbet du vill ha. Efter att du har fått ett jobb är det bara att logga ut från ditt konto och låta ditt konto vara.

När du behöver eller vill söka ett nytt jobb igen så loggar du bara in på kontot och fortsätter att arbeta med ditt CV där du slutade senast. Du behöver helt enkelt inte skriva om allt igen, utan vi sparar din information i tryggt förvar.

Hur skriver man ett personligt brev?

Till varje CV bör du alltid skicka med ett personligt brev. Det är via det personliga brevet som du berättar mer om vem du är och varför just du skulle passa så bra på den arbetsplatsen där du söker jobb.

Hos oss kan du även skapa personliga brev och på ditt konto kan du välja samma mall som du har i ditt CV för att få en enhetlig touch på din ansökan. Ta en titt på alla våra mallar för personligt brev.

Om du inte vet vad ett personligt brev är eller hur du skriver ett, kan du läsa vår guide till att skriva personligt brev.

CV-mallar på andra språk

Alla våra CV-mallar är språkanpassade för att ska kunna skriva ditt CV på engelska eller annat språk. Det enda du behöver göra är att gå till mallens inställningar och byta alla rubriker i ditt CV till det språk du vill ha. Detta gör att det blir lättare för dig att söka jobb på olika marknader och arbetsplatser.

Vi erbjuder även vår tjänst på andra språk. Nedan hittar du en lista över de språk du kan välja bland:

Fler vanliga frågor om CV-mallar

Vilken CV-mall är bäst?

Det finns egentligen ingen mall som är bättre än den andra, utan det beror på din personliga smak. Kom ihåg att välja en mall som passar branschen du söker jobb inom och att alltid anpassa ditt CV efter det jobb du söker.

Finns det gratis CV-mallar?

Vill du skapa ett gratis CV, så går det att ladda ner våra mallar som vi har skapat för Word. Bra att ha i åtanke är dock att Word kan vara aningen krångligt, då det främst är ett ordbehandlingsprogram.

Hur ser ett CV ut 2022?

Ska du skriva CV? Så här gör du: Beskriv dina arbetserfarenheter, kunskaper, utbildningar och personliga egenskaper som du vill presentera. Använd gärna en CV-mall som är anpassad efter tjänsten du söker. Kom ihåg att försöka hålla CV:t kort och koncist.

Hur skriver man ett bra CV utan erfarenhet? 

Saknar du arbetslivserfarenhet? Då är det bra att ha med andra kunskaper och färdigheter som kan vara passande till jobbet du söker. Det kan exempelvis vara dina personliga styrkor, skolämnen du är duktig på och dina fritidsintressen. Många gånger handlar det om att finna en person som passar in i teamet och har stor potential att växa i rollen.