CV mall 2024 - Skapa CV Enkelt med bra CV-mallar Gratis

Snygga cv-mallar som ger drömjobbet

 • 20+ gratis cv-mallar framtagna tillsammans med rekryterare
 • Ladda ner som PDF
 • Skapa flera olika cv
 • Enkelt att fylla i
Urval av CV mall

Gratis CV-mallar

Vårt betyg på Google

Välj rätt cv mall för att lyckas med jobbsökandet
Du ökar chansen att få drömjobbet med en snygg CV-mall som sticker ut.

Därför kan du använda en cv-mall från cv-mallen.se

Du har med största sannolikhet redan ett cv som du har skrivit i Word. Du har säkert också märkt att Word är ett bra program för att skriva text, men om du försöker lägga till kolumner och bilder blir det ganska krångligt. Formateringen hamnar ofta fel och det blir bara allmänt stökigt. Därför valde vi att skapa en unik tjänst som är speciellt utformad enbart för att skriva cv och personligt brev.

Ladda ner en gratis Word mall

Om du vill testa att skriva ditt cv i en Word-mall kan du ladda ner en snygg cv-mall i Word-format.

Cv-mall med två kolumner och grå färg

Problemet med en cv-mall i Word-format är att det är lätt att fylla i texten i mallen, men när du ska börja lägga till nya jobb eller utbildningar blir det väldigt svårt.

Hur fungerar cv-mallen.se

När du öppnar ditt gratiskonto skapar vårt system automatiskt ditt första cv och personliga brev så att du kan börja fylla i din information direkt på ditt konto.

Fyll i din information

Du fyller i din information i olika fasta fält. På så sätt vet vårt system var informationen ska placeras i den mall som du sedan väljer. På så sätt får du en bra struktur på din information och får en enkel överblick.

Lägg till utbildningar och arbetslivserfarenheter

Du väljer helt själv hur många jobb, utbildningar du vill ha med i ditt cv. Du klickar bara på en knapp så dyker det upp en ny tom ruta som du kan fylla i själv. Du kan sedan byta ordning på dina jobb och utbildningar. Detta går även att göra med alla andra sektioner i ditt cv.

Gif som visar hur man lägger till ett jobb till

Lägg till egna sektioner

Ett cv är personligt och du kanske vill lägga till egna unika sektioner som ligger utanför de standardmässiga sektionerna som bör vara med i ditt cv. Detta gör du också genom att bara klicka på en knapp. Du kommer då att få en helt tom sektion där du själv väljer vilken rubrik du vill ha på sektionen. På så sätt kan du exempelvis lägga till dina intressen eller andra specialsektioner i ditt cv.

Sortera dina sektioner

Från dina inställningar kan du flytta runt alla sektioner i ditt cv för att det ska passa just dig och det jobb du söker. Du kan lägga dina utbildningar först i ditt cv eller flytta ner sektionen under dina arbetslivserfarenheter. Vi har skapat ett enkelt gränssnitt där du kan dra runt sektionerna och testa dig fram.

Ladda upp & bifoga dokument

En unik funktion som vi har skapat är möjligheten att ladda upp filer direkt i ditt cv. Detta är en bra funktion som gör att du exempelvis kan ladda upp dina betyg direkt i ditt cv och döpa filen till ”Betyg”. Arbetsgivaren kan sedan klicka på filen och den öppnas. På så sätt kan du hålla alla dina ansökningsdokument direkt i ditt cv och behöver inte skicka saker separat.

Bild som visar hur det ser ut när du bifogat filer i ditt CV

Testa olika CV-mallar

En stor skillnad mellan att använda cv-mallar.se och en Word-mall är att du i efterhand kan byta mellan olika mallar utan att behöva flytta informationen i ditt cv manuellt. I Word måste du i stort sett börja om från början med ditt cv för att göra detta. Med vår tjänst klickar du bara på den mall som du vill testa, så flyttar vårt system all din information direkt in i mallen på rätt ställen så att strukturen i cv:t alltid är perfekt.

Fyll i ditt personliga brev

När du söker jobb bör du alltid bifoga ett personligt brev. Det är i ditt personliga brev som du beskriver för arbetsgivaren varför du är rätt lämpad för jobbet du söker. Eftersom båda dokumenten ska skickas med din ansökan är det bra om de ser likadana ut.

När du väljer cv-mall i vårt system får du alltid ett personligt brev med exakt samma utseende för att du ska få enhetlighet i dina ansökningshandlingar, vilket ger ett professionellt intryck. På ditt konto har du en personlig brevbyggare som du använder för att fylla i ditt personliga brev.

Personligt brev byggare som är integrerad på användarens konto

Ladda ner dina dokument som PDF

När du är klar med ditt cv kan du välja att antingen skicka det till arbetsgivaren digitalt som en länk eller ladda ner det och bifoga det i ett mail.

Skicka ditt cv digitalt:

Vi har utformat vårt system likt Linkedin där du har en profilsida som du kan dela med andra. Istället för en profilsida har du en unik sida för varje cv som du kan dela med arbetsgivaren. Arbetsgivaren kan klicka på länken och öppna cv:t direkt i webbläsaren och behöver därför inte ladda ner cv:t, vilket gör det tillgängligt när som helst. Här är ett exempel på en sådan cv-sida. Ditt cv är privat från start, så du måste själv välja om du vill att ditt cv ska vara tillgängligt för andra personer.

Ladda ner som PDF:

Om du föredrar att ladda ner ditt cv som PDF och bifoga det i ett mail eller på en ansökningssida går det också bra. Du klickar bara på knappen ”Ladda ner cv” så skapar vårt system en PDF-version av ditt cv som automatiskt laddas ner till din dator. Du kan ladda ner ditt cv så mycket du vill i så många olika versioner du vill, och PDF:erna finns alltid kvar på din dator.

Lägg in manuella sid-brytningar

När du laddar ner ditt cv som PDF analyserar vårt system ditt cv och gör sidbrytningar på rätt ställen. Men om du vill göra en sidbrytning på något speciellt ställe i ditt cv kan du själv välja att lägga in manuella sidbrytningar. På så sätt får du full kontroll över hur ditt nedladdade cv kommer att se ut.

Duplicera ditt existerande CV och anpassa efter jobbet

När du ska skapa ett cv och personligt brev, unikt för varje jobb du söker, har vi skapat en dupliceringsfunktion. Detta innebär att du kan skapa en exakt kopia av ditt redan existerande cv och personliga brev som du sedan kan redigera och anpassa för ett annat jobb. Detta sparar väldigt mycket tid då du inte behöver skriva om ditt cv varje gång du söker ett nytt jobb. Alla dina cv:n finns tillgängliga på ditt konto så att du har full översikt över vilket cv du har använt för de olika jobb du har sökt. Du kan självklart använda olika mallar och utseenden för de olika cv-versionerna.

Topplista cv-mallar

Utseendet på ett cv är en smaksak och beror på vilket jobb du söker; olika jobb kan kräva olika utseenden för ett cv. Om du exempelvis söker jobb som jurist kan det vara bra att använda en enkel och avskalad cv-mall som passar branschen, medan en marknadsföringsroll kan kräva ett cv med färger och designelement för att visa din kreativitet. Vi har valt att ranka de mallar som vi gillar bäst inom olika områden nedan.

Enkla cv-mallar

 1. Enkel cv-mall 1
 2. Enkel cv-mall 2
 3. Enkel cv-mall 3
 4. Enkel cv-mall 4

Professionella cv-mallar

 1. Professionell cv-mall 1
 2. Professionell cv-mall 2
 3. Professionell cv-mall 3
 4. Professionell cv-mall 4

Moderna cv-mallar

 1. Modern cv-mall 1
 2. Modern cv-mall 2
 3. Modern cv-mall 3
 4. Modern cv-mall 4
 5. Modern cv-mall 5

Läs våra cv-exempel och spara tid

Har du svårt att komma på vad du ska skriva? Vi har massor av cv-exempel som du kan läsa för att få inspiration och komma igång. När du känner att du är redo, tar du hjälp av vår cv-byggare så har du ett färdigt cv på nolltid. Det ska vara kul och enkelt att skriva cv, och det är därför vi finns här för dig.

Till våra cv exempel

6 tips för att maximera potentialen av din cv-mall

 • Känn av branschen och företaget du söker jobb hos
  • Söker du jobb inom en “traditionell” bransch som exempelvis redovisningsbranschen kan det vara klokt att välja en enkel cv-mall utan så mycket designelement. Söker du jobb som marknadsförare kan det vara en bättre idé att välja en mall med färger och karaktär för att förtydliga din kreativa förmåga.
 • Välj den mall som passar din personlighet bäst
  • I slutändan är det du och din personlighet som kommer charma arbetsgivaren och ge dig jobbet. Därför är det viktigt att mallen du väljer känns rätt för dig.
 • Anpassa innehållet i ditt cv efter tjänsten
  • För att bli kandidaten som får jobberbjudandet krävs det att du är perfekt för tjänsten. Därför måste innehållet i ditt cv är relevant och specialanpassat för jobbet du söker. Använder du ett generiskt cv för alla jobb du söker kommer ditt cv tyvärr hamna i papperskorgen.
 • Inled med en sammanfattning
  • För att skapa ett intresse tidigt rekommenderar vi dig att alltid inleda ditt cv med en kort men intressant sammanfattning där du berättar om dina mål och hur jobbet du söker perfekt för dig. 
 • Vad är viktigast – Lyft fram det först
  • Det finns inga garantier för att hela ditt cv blir läst. Lyft därför fram de arbetslivserfarenheter och kunskaper som matchar jobbet du söker bäst först.
 • Tydlig struktur är A och O
  • För att arbetsgivaren ska orka läsa färdigt krävs det en enkel struktur och att det är lättläst. Ta därför bara med det som är intressant för jobbet du söker och strunta i utfyllnadstext. Arbeta gärna med fetmarkering av nyckelord för att förtydliga.

Artiklar för ditt jobbsökande

Fler vanliga frågor om cv-mallar

Vilken cv-mall är bäst?

Det finns egentligen ingen mall som är bättre än den andra, utan det beror på din personliga smak. Kom ihåg att välja en mall som passar branschen du söker jobb inom och att alltid anpassa ditt CV efter det jobb du söker.

Finns det gratis cv-mallar?

Vill du skapa ett gratis cv, så går det att ladda ner våra mallar som vi har skapat för Word. Bra att ha i åtanke är dock att Word kan vara aningen krångligt, då det främst är ett ordbehandlingsprogram.

Hur ser ett cv ut 2024?

Ska du skriva cv? Så här gör du: Beskriv dina arbetserfarenheter, kunskaper, utbildningar och personliga egenskaper som du vill presentera. Använd gärna en cv-mall som är anpassad efter tjänsten du söker. Kom ihåg att försöka hålla cv:t kort och koncist.

Hur skriver man ett bra cv utan erfarenhet? 

Saknar du arbetslivserfarenhet? Då är det bra att ha med andra kunskaper och färdigheter som kan vara passande till jobbet du söker. Det kan exempelvis vara dina personliga styrkor, skolämnen du är duktig på och dina fritidsintressen. Många gånger handlar det om att finna en person som passar in i teamet och har stor potential att växa i rollen.