Glöm Word CV mallar - Våra CV mallar är skapas enkelt med ett klick

Sluta krångla med Word cv mallar – Våra mallar är färdiga med ett klick

Därför bör du prova våra CV-mallar istället för de du hittar i Word När det gäller ditt CV och personliga brev så har du bara några få sekunder på dig […]

Sluta krångla med Word cv mallar – Våra mallar är färdiga med ett klick

Därför bör du prova våra CV-mallar istället för de du hittar i Word

När det gäller ditt CV och personliga brev så har du bara några få sekunder på dig att göra ett bra intryck. Det är mycket att tänka på om du vill få arbetsgivarens uppmärksamhet och beundran. Du vill imponera främst genom innehållet i ditt CV men även genom layouten och strukturen. En kombination av text tillsammans med en bra design och strukturerat innehåll ger ett riktigt bra CV. Med enkla medel går det att skapa ett CV som står ut i mängden och som tydligt berättar vad du har att erbjuda.

Spara tid genom att använda färdiga mallar

Det finns vissa grundläggande saker som är extra viktiga att ha med i ett CV. Om du söker många jobb eller behöver skicka in ditt CV snabbt finns risken att du missar något. Därför rekommenderar vi att du använder dig av en CV-mall. Då slipper du göra ett nytt CV varje gång du ska söka ett jobb och du spar därmed värdefull tid.
En CV-mall kan innehålla en förbestämd layout med färger, typsnitt och upplägg som du själv kan gå in och ändra och lägga in dina uppgifter i. Mallarna går att använda som de är eller så kan de ge dig inspiration för hur du kan skapa ett eget CV.

Använd flera olika mallar för olika branscher

Beroende på vilka slags jobb du söker kan det vara en bra idé att använda olika mallar för till exempel olika branscher. Dina ansökningshandlingar i sig kan också visa på dina färdigheter. Om du exempelvis söker jobb inom reklambranschen kan du visa dina designkunskaper genom att medvetet använda dig av branschmässiga layouter, färger och typsnitt. Det handlar om att tänka lite som arbetsgivaren som kommer läsa ditt CV – vad uppskattar de?
Ibland kan det vara svårt att anpassa en mall som någon annan gjort så att den passar just dig. Så om du känner du dig extra kreativ kan du försöka skapa en egen mall. Gör ett upplägg och en personlig CV-mall som representerar just dig för att ge en tydlig bild av ditt personliga varumärke. Men lägg inte för mycket tid på designen eftersom det viktigaste är att ditt CV är tydligt, lättläst och intresseväckande.

Glöm inte att uppdatera och utvärdera din CV-mall

Ditt CV är ett levande dokument som bör uppdateras regelbundet. Gå igenom språket, uppdatera din erfarenhet och glöm inte att utvärdera själva CV:t. Anteckna vilka mallar du använder dig av och vilka effekter de får. Prova att ändra något i dina mallar för att se om de ger andra resultat. Ta bort icke relevant information och framhäv istället det som är aktuellt för tjänsten du söker.
Dina ansökningshandlingar är aldrig kompletta utan ett personligt brev. I ett personligt brev berättar du mer personligt vem du är och varför du är mest lämpad för tjänsten. Glöm inte att använda samma layout, färger och typsnitt även till ditt personliga brev för att skapa en enhetlig och proffsig ansökan. Det kan även vara bra att komplettera dina ansökningshandlingar med andra dokument som exempelvis betyg, certifieringar, personlighetstester, anställningsintyg.

Därför bör du inte använda Word när du gör ditt CV

Microsoft Word är ett ordbehandlingsprogram som många använder för att göra sitt CV i. De erbjuder visserligen CV-mallar men eftersom Word är tänkt att användas för textbehandling snarare än att skapa design kan programmet göra det svårt för dig att skapa ett designmässigt tydligt CV.
Inställningar som rör marginaler, tabeller, typsnitt och bilder ställer olika krav på datorn mottagaren använder för att läsa ditt CV. Dokumentet kan se konstigt ut när det skrivs ut och dessutom kan inte alla arbetsgivare öppna det om de inte har rätt program installerat på sin
dator. Så även om Word kan vara enkelt att arbeta i så är det inte alltid lämpligast att använda när du vill göra en CV-mall.

CV-mallen.se underlättar för dig

Dessa problem stöter du däremot inte på när du skapar ett CV på CV-mallen.se. Våra mallar för CV finns med olika design och innehåll för att du ska hitta en som passar dig och de jobb du söker bäst. Ditt CV sparar online och kan nås via en länk, vilket betyder att både du och arbetsgivaren kommer åt det oavsett var ni befinner er – så länge det finns internetuppkoppling.
Genom att använda en CV-mall hos oss kan du öka dina chanser till jobb. Våra mallar är nämligen utformade tillsammans med experter som vet vilka layouter som är lämpliga på ansökningshandlingar som leder till arbete. Så bli medlem redan idag och prova våra CV- mallar; det ger dig en bra grund att stå på.

Innehållsförteckning
  Fler artiklar om: Skriva cv

  Prova vår professionella CV-byggare

  Fler artiklar som denna
  Så kan du använda humor i ditt personliga brev
  Så kan du använda humor i ditt personliga brev

  Skapa intresse hos arbetsgivaren genom att använda humor i ditt personliga brev. Det är avväpnande och kommer göra att du blir kallad på fler intervjuer.

  15 snabba tips för ett mer innehållsrikt CV
  15 snabba tips för ett mer innehållsrikt CV

  Vill du vässa ditt CV lite extra och lägga till nytt intressant innehåll? Vi har tagit fram 15 punkter som ger dig nya infallsvinklar och förhoppningsvis lite nytt material till ditt CV. Många delar har du kanske redan men i ditt CV. Men det finns alltid potential till att förfina styckena och göra dom än mer relevanta.

  Damma av ditt gamla CV med dessa snabba knep
  Damma av ditt gamla CV med dessa snabba knep

  Har ditt CV legat och skräpat några år utan att få den omsorg det förtjänar? Oroa dig inte, du är inte ensam. CV:t används i regel när vi söker jobb och sedan blir det ofta liggande utan att uppdateras. Men så plötsligt blir det dags att börja söka jobb igen och det gamla CV:t behöver dammas av. Här följer 10 snabba tips för dig som letat fram ditt gamla CV och vill ge de en snabb uppfräschning.